Δύο ζώνες DRS στην πίστα της Shanghai
Εκτός από την μεγάλη πίσω ευθεία, το DRS θα ενεργοποιείται και στη μικρή ευθεία εκκίνησης-τερματισμού, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα για περισσότερες προσπεράσεις.
Δύο ζώνες ενεργοποίησης του DRS θα έχει το Grand Prix της Κίνας. Είναι η πρώτη φορά που ισχύει αυτό στη σύντομη ιστορία του συγκεκριμένου αγώνα και η απόφαση αυτή έρχεται ως συνέχεια της ίδιας τακτικής που υιοθετήθηκε και στην πίστα της Sepang στη Μαλαισία.
Τα σημεία ανίχνευσης που όρισε η FIA για την πίστα της Κίνας είναι, αυτό που προϋπήρχε στην είσοδο της στροφής 12 πριν την πίσω ευθεία και το νέο σημείο στην είσοδο της στροφής 16 η οποία οδηγεί στην ευθεία εκκίνησης-τερματισμού.
Το σύστημα DRS αφορά στην κινητή πτέρυγα της πίσω αεροτομής η οποία ενεργοποιείται αν η διαφορά από το προπορευόμενο μονοθέσιο είναι μικρότερη του ενός δευτερολέπτου. Με το DRS ενεργοποιημένο, το μονοθέσιο αποκτά αεροδυναμικό πλεονέκτημα σε σχέση με αυτό που προπορεύεται, βοηθώντας έτσι την προσπέραση.
auto.in.gr
- Νεκρή 11χρονη από συντρίμμια στο Κουβέιτ
- Οι τροφές που κάνουν καλό στη μνήμη
- Καιρός: Μικρή πτώση της θερμοκρασίας την Τετάρτη – Πρόγνωση ανά περιοχή
- Χάσμα 630,17 ευρώ μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα
- Λούβρο: Σε σταυροδρόμι μετά τα σκάνδαλα – Ποια θα είναι η επόμενη μέρα για το μεγαλύτερο μουσείο του κόσμου;
- Σχέση: Τα έξι σημάδια που δείχνουν ότι είστε σε καλό δρόμο
- Τα… διαβατήρια για τη σωστή αξιοποίηση των ακινήτων
- Φρένο στις «κόκκινες» κληρονομιές
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 04.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/elen-laureano-aG4jfiaRm7E-unsplash-1-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442