Απόδραση κρατουμένων με ελικόπτερο και από φυλακή του Κεμπέκ
Δύο κρατούμενοι απέδρασαν με ελικόπτερο από φυλακές στο Κεμπέκ, με τον έναν από αυτούς που είναι μέλος της συμμορίας μοτοσυκλετιστών «Άγγελοι της Κόλασης» να πέφτει τελικά στα χέρια της Αστυνομίας. Η από αέρος απόδραση, που αποτελεί πρωτοφανές συμβάν στα χρονικά του Κεμπέκ, είχε σχεδιαστεί στην εντέλεια.
ύο κρατούμενοι απέδρασαν με ελικόπτερο από φυλακές στο Κεμπέκ, με τον έναν από αυτούς που είναι μέλος της συμμορίας μοτοσυκλετιστών «Άγγελοι της Κόλασης» να πέφτει τελικά στα χέρια της Αστυνομίας.
Η από αέρος απόδραση, που αποτελεί πρωτοφανές συμβάν στα χρονικά του Κεμπέκ, είχε σχεδιαστεί στην εντέλεια.
Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο συνεργός των δύο κρατουμένων έπιασε όμηρο τον χειριστή ενός ελικοπτέρου και τον ανάγκασε να πετάξει πάνω από τις φυλακές Σαν Ζερόμ, 50χλμ βόρεια του Κεμπέκ. Στη συνέχειακατέβασαν μία ανεμόσκαλα στους δύο κρατουμένους, οι οποίοι βρίσκονταν στην οροφή της φυλακής.
Το ελικόπτερο εντοπίστηκε αργότερα στην ορεινή περιοχή του Μον Τραμπλάν. Ο χειριστής βρισκόταν σε κατάσταση σοκ και οδηγήθηκε στο νοσοκομείο.
Οι αστυνομικές δυνάμεις εξαπέλυσαν ανθρωποκυνηγητό των δύο κακοποιών. Ο ένας, ο 36χρονος Μπενζαμέν Ουντόν-Μπαρμπό, εντοπίστηκε σχετικά γρήγορα. Οι Αστυνομικοί κατάφεραν αργότερα να εντοπίσουν και τον 33χρονο Ντανί Προβενσάλ.
Ο Ουντόν-Μπαρμπό κρατείτο για μικροεγκλήματα, όπως οπλοκατοχή, διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών. Ήταν παλιός γνώριμος του αστυνομικού δελτίου, αφού είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 12 ετών για τη δολοφονία δύο ατόμων σε μπαρ.
Ωστόσο, η απόφαση άλλαξε στο Εφετείο, αφού βασική μάρτυς ανασκεύασε την αρχική της κατάθεση.