
International Life: Θα καλύψει τις ζημίες από το PSΙ
Αύξηση κερδοφορίας στα 3 εκατ. ευρώ έναντι στόχου για 1,6 εκατ. ευρώ, εμφάνισε στο α΄ δίμηνο του 2013 η International Life. Συγκεκριμένα, το 2012 ο όμιλος σημείωσε υψηλή λειτουργική κερδοφορία, με το σύνολο των ασφαλιστικών προϊόντων ζωής και γενικών ασφαλειών να λειτουργούν με επαρκή λειτουργική κερδοφορία επί σειρά ετών και τον όμιλο να διατηρεί ένα […]
Αύξηση κερδοφορίας στα 3 εκατ. ευρώ έναντι στόχου για 1,6 εκατ. ευρώ, εμφάνισε στο α΄ δίμηνο του 2013 η International Life.
Συγκεκριμένα, το 2012 ο όμιλος σημείωσε υψηλή λειτουργική κερδοφορία, με το σύνολο των ασφαλιστικών προϊόντων ζωής και γενικών ασφαλειών να λειτουργούν με επαρκή λειτουργική κερδοφορία επί σειρά ετών και τον όμιλο να διατηρεί ένα από τα πλέον ποιοτικά χαρτοφυλάκια της αγοράς.
Παράλληλα, σε μία δύσκολη χρονιά, λόγω του PSI, η International Life αύξησε την αποθεματοποίηση αστικής ευθύνης αυτοκινήτου κατά 47,5% επί των ασφαλίστρων, καθώς ο δείκτης αποθεματοποίησης στο κλάδο αστικής ευθύνης αυτοκινήτου το τέλος του 2012 ανήλθε σε 221,6% από 174,1% που ήταν το 2011.
Σε ότι αφορά την κερδοφορία της εταιρίας το α΄ δίμηνο του 2013 διαμορφώθηκε στα 3 εκατ. ευρώ, έναντι του στόχου ο οποίος προέβλεπε κέρδη 1,6 εκατ. ευρώ. Η επιτάχυνση αυτή οφείλεται στη σημαντική μείωση των γενικών εξόδων, σε συνέχεια της περσινής ολοκλήρωσης ενός φιλόδοξου προγράμματος μείωσής τους, με το δείκτη εξόδων στο πρώτο δίμηνο του 2013 να περιορίζεται στο 14,7% έναντι του 20% το 2012.
Παράλληλα, ανοδικά κινήθηκαν οι εισπράξεις ασφαλίστρων στο α΄ δίμηνο του 2013, οι οποίες αυξήθηκαν κατά 27% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2012. Χάρη στη συνετή πολιτική μείωσης των λειτουργικών εξόδων ο συνδυασμένος δείκτης ζημιών (combined ratio) περιορίστηκε σε 90%, ενώ άνοδος σημειώθηκε και στα έσοδα επενδύσεων.
Με βάση τις επιδόσεις της στο α΄ τρίμηνο του 2013, αλλά και την πορεία της το 2012, η International Life εκτιμά ότι θα καλύψει τις ζημίες που προήλθαν από τη συμμετοχή της στο πρόγραμμα Ανταλλαγής Ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου (PSI), σε διάστημα συντομότερο του αναμενόμενου. Αυτό προκύπτει τις συνοπτικές οικονομικές καταστάσεις του 2012 και τις επιδόσεις της για το πρώτο δίμηνο του 2013.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Με… όπλο τον κόσμο του και στόχο μόνο τη νίκη κόντρα στη Λεβερκούζεν ο Ολυμπιακός
- Προβλήματα σε ακτοπλοϊκές συνδέσεις λόγω των ισχυρών ανέμων
- Τίμοθι Μπάσφιλντ: Αφαιρέθηκε από νέα ταινία της Amazon μετά τις κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων
- Έριξε… βόμβα ο Αντετοκούνμπο: «Δεν ξέρω αν θα ολοκληρώσω τη σεζόν στους Μπακς»
- Δημοσκόπηση: Η πλειοψηφία των Γάλλων βλέπει τις ΗΠΑ του Τραμπ ως στρατιωτική απειλή για τη χώρα
- Η ελληνική γλώσσα στο διάβα του χρόνου: Το ειδικό λεξιλόγιο της φιλοσοφίας (Μέρος Α’)
- Μανέ: Το μεγαλείο δεν μετριέται από αυτά που έχει κανείς, αλλά από αυτά που δίνει (vids+pics)
- Σιδηροδρομική τραγωδία στην Ισπανία: «Κλειδί» για τις έρευνες ο σπασμένος σύνδεσμος στις ράγες – Στους 40 οι νεκροί
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 20.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/danie-franco-wEuWV0Vz9uw-unsplash-315x220.jpg)
































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442