«Ποτέ δεν χρησιμοποιήσαμε ή πωλήσαμε κρέας αλόγου» λένε οι κρεοπώλες
Tα παραδοσιακά κρεοπωλεία «ουδέποτε έχουν χρησιμοποιήσει ή πωλήσει κρέας αλόγου, πολύ δε περισσότερο συσκευασμένα κατεψυγμένα παρασκευάσματα» επισημαίνει σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Καταστηματαρχών Κρεοπωλών, αναφορικά με την πώληση κρέατος αλόγου στην Ελλάδα.
Tα παραδοσιακά κρεοπωλεία «ουδέποτε έχουν χρησιμοποιήσει ή πωλήσει κρέας αλόγου, πολύ δε περισσότερο συσκευασμένα κατεψυγμένα παρασκευάσματα» επισημαίνει σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Καταστηματαρχών Κρεοπωλών, αναφορικά με την πώληση κρέατος αλόγου στην Ελλάδα.
Η Ομοσπονδία σημειώνει ακόμη ότι όλα τα κρέατα που διακινούνται στα καταστήματά της «είναι από εγκεκριμένες εγκαταστάσεις, με κωδικούς που εκδίδουν τα αρμόδια όργανα και εξασφαλίζουν την υγιεινή και την ποιότητα του κρέατος.
» Από αυτά τα κρέατα, που είναι καθ’ όλα νόμιμα και ελεγμένα, δημιουργούνται και τα παρασκευάσματα σε κατάλληλο χώρο στα κρεοπωλεία, ώστε να διασφαλίζεται η δημόσια υγεία», προστίθεται.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Κλιματική αλλαγή: Πρωτοφανές κύμα καύσωνα χτυπά τις δυτικές πολιτείες των ΗΠΑ
- Οι ΗΠΑ αναστέλλουν για έναν μήνα κυρώσεις για το ιρανικό πετρέλαιο
- Σεισμός 4,2 Ρίχτερ ταρακούνησε την Κεφαλονιά
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: Τι δείχνουν οι κυλιόμενες μετρήσεις
- Νότια Κορέα: 10 νεκροί και 60 τραυματίες εξαιτίας πυρκαγιάς σε εργοστάσιο κατασκευής ανταλλακτικών αυτοκινήτων
- Μπόρνμουθ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-2: Οι «κόκκινοι διάβολοι» έχασαν την ευκαιρία
- Γιορτή σήμερα 21 Μαρτίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 21.03.2026]
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 21.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/keita-senoh-bbuXQShN3Go-unsplash-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442