
Συνελήφθησαν 77 μετανάστες που προσπάθησαν να φύγουν παράνομα από την Ελλάδα
Νέα επιχείρηση παράνομης διακίνησης μεταναστών από την Κρήτη απασχολεί τις Αρχές, καθώς τα ξημερώματα της Παρασκευής εντοπίστηκαν 77 άτομα, τα οποία είχαν συγκεντρωθεί στην περιοχή Στόμιο στο Ελαφονήσι Χανίων, με σκοπό να εγκαταλείψουν την Ελλάδα με σκάφος που θα τους παραλάμβανε από το σημείο. Τους μετανάστες, ανάμεσα στους οποίους είναι γυναίκες και παιδιά, εντόπισε ένας ψαράς, ο οποίος ενημέρωσε άμεσα τις λιμενικές αρχές.
Νέα επιχείρηση παράνομης διακίνησης μεταναστών από την Κρήτη απασχολεί τις Αρχές, καθώς τα ξημερώματα της Παρασκευής εντοπίστηκαν 77 άτομα, τα οποία είχαν συγκεντρωθεί στην περιοχή Στόμιο στο Ελαφονήσι Χανίων, με σκοπό να εγκαταλείψουν την Ελλάδα με σκάφος που θα τους παραλάμβανε από το σημείο.
Τους μετανάστες, ανάμεσα στους οποίους είναι γυναίκες και παιδιά, εντόπισε ένας ψαράς, ο οποίος ενημέρωσε άμεσα τις λιμενικές αρχές.
Σε συνεργασία με την Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων, οργανώθηκε επιχείρηση για τη μεταφορά τους στο αστυνομικό τμήμα Χανίων, προκειμένου να εξακριβωθεί η ταυτότητα τους, εάν διέμεναν νόμιμα ή παράνομα στη χώρα και αν γνώριζαν ποιοι οργάνωσαν την μεταφορά τους. Κατά δήλωση των μεταναστών προορισμός τους ήταν η Ιταλία.
Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία εξακρίβωσης των στοιχείων τους, οι μετανάστες θα μεταφερθούν στο παλιό δημαρχείο στην Σούδα, όπου θα παραμείνουν μέχρι να αποφασιστεί η τύχη τους.
Σε βάρος τους σχηματίζεται δικογραφία για παράνομη έξοδο από την χώρα, ενώ οι Αρχές αναζητούν το πλοιάριο που θα τους μετέφερε, καθώς και τα άτομα που οργάνωσαν την όλη επιχείρηση.
Οι μετανάστες είχαν φτάσει στο Στόμιο από διάφορες περιοχές της Κρήτης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Στρατιωτικές δαπάνες: η νέα πραγματικότητα της ΕΕ
- Η Σίλικον Βάλλεϋ πίσω από τα επεκτατικά σχέδια του Τραμπ στη Γροιλανδία;
- Η Richemont «λάμπει» ξανά με εκτόξευση των πωλήσεων από Cartier και Van Cleef
- Οι δυνάμεις ασφαλείας στην Αϊτή διεξάγουν εκστρατεία κατά των συμμοριών και καταστρέφουν κρησφύγετα
- Ο Τραμπ θέλει 1 δισ. δολάρια από κάθε κράτος για να γίνει μέλος στο Συμβούλιο Ειρήνης
- Γιατί ο Τραμπ στρέφεται κατά της JP Morgan;
- Καταζητούμενος από το Top 10 του FBI συνελήφθη στο Μεξικό
- Οι ΗΠΑ σκότωσαν «ηγέτη συνδεόμενο με την Αλ Κάιντα» στη Συρία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 18.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/spenser-sembrat-i607NbWkXow-unsplash-315x220.jpg)























![Χάος στη Γουατεμάλα – Μέλη συμμορίας κρατούν ομήρους 46 φρουρούς σε 3 φυλακές [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/guatemala-prison-315x220.jpg)































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442