Χωρίς αστικά λεωφορεία την Τετάρτη η Θεσσαλονίκη, λόγω επίσχεσης εργασίας
Άκαρπες απέβησαν οι συνεννοήσεις της διοίκησης του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ) με το υπουργείο Οικονομικών για την εξόφληση των δεδουλευμένων των εργαζομένων, ώστε να μην προχωρήσουν την Τετάρτη σε επίσχεση εργασίας, όπως είχαν προαναγγείλει.
Άκαρπες απέβησαν οι συνεννοήσεις της διοίκησης του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ) με το υπουργείο Οικονομικών για την εξόφληση των δεδουλευμένων των εργαζομένων, ώστε να μην προχωρήσουν την Τετάρτη σε επίσχεση εργασίας, όπως είχαν προαναγγείλει.
Η διοίκηση του ΟΑΣΘ με δελτίο Τύπου αναφέρει ότι την Τετάρτη ο Οργανισμός δε θα προσφέρει τις υπηρεσίες του στο επιβατικό κοινό και ζητά «κατανόηση» για την «ταλαιπωρία».
Υποστηρίζει ότι αυτό οφείλεται στη μη καταβολή οφειλών του δημοσίου προς τον οργανισμό, και
σημειώνει ότι ο ΟΑΣΘ «ουδεμία ευθύνη έχει».
«Ζητήσαμε 10 εκατ. ευρώ, έξι για δεδουλευμένα 1,5 μήνα, μέχρι σήμερα, τρία εκατομμύρια για καύσιμα και ένα εκατομμύριο για τρέχουσες υποχρεώσεις και έξοδα, ως ελάχιστο όριο για να ανταποκριθούμε στις άμεσες ανάγκες και να λειτουργήσουμε, αλλά δεν έχουμε πάρει απάντηση» δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ Χρήστος Στεφανίδης.
Ο αριθμός των συμμετεχόντων στην επίσχεση εργασίας φτάνει τις 2.500 (επί συνόλου 2.650 εργαζομένων) και όπως δηλώνει ο Δημήτρης Τσερμενίδης, εάν δε βρεθεί λύση, «δεν θα κινηθεί ούτε ένα λεωφορείο την Τετάρτη, εκτός από τα τρία ειδικά διαμορφωμένα οχήματα για ΑΜΕΑ».
Τη στήριξή της προς τους εργαζόμενους εκφράζει η διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης με ανακοίνωσή της, καθώς θεωρεί «αδιανόητη» τη μη επίλυση του προβλήματος των οφειλών προς τον οργανισμό, ενώ ζητά να βρεθεί «άμεσα λύση προκειμένου να μην παραλύσει η αστική συγκοινωνία της Θεσσαλονίκης».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Γροιλανδία: Οι πάγοι της Αρκτικής λιώνουν και η γεωπολιτική σημασία της χώρας μεγαλώνει
- Συνταγή: Πουτίγκα σοκολάτας με κακάο
- Νέες προσφυγές δήμων και κατοίκων στο ΣτΕ για μπόνους δόμησης και πολεοδομίες
- Καιρός: Τετραήμερο ουκρανικό ψύχος θα σαρώσει τη χώρα – Η εξέλιξη των χιονοπτώσεων ανά περιοχή
- Εϊναι οι πιπεριές «ασπίδα» για το ανοσοποιητικό μας;
- Ο Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη – Η «Ιθάκη» βάζει σε κίνηση Ανδρουλάκη και Φάμελλο
- Λειψυδρία: Ελπιδοφόρα σημάδια από τον Μόρνο μετά τις αυξημένες βροχοπτώσεις και χιονοπτώσεις
- «Τρέλα» η μεταφορά της Ταπισερί της Μπαγιέ για τον Ντέιβιντ Χόκνεϊ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 17.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/tamara-badran-H94-jtvjess-unsplash-1-315x220.jpg)





















































![Η Σέινμπαουμ ζήτησε από τις ΗΠΑ να μειώσουν την ζήτηση ναρκωτικών ανάμεσα στους νέους [Βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/sheinbaum321-315x220.jpg)










Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442