Εγκρίθηκε με ποσοστό 63,8% το νέο Σύνταγμα της Αιγύπτου
Το νέο Σύνταγμα της Αιγύπτου που πρότεινε ο πρόεδρος της χώρας Μοχάμεντ Μόρσι, συγκέντρωσε υπέρ του το «ναι» σε ποσοστό 63,8% των ψηφισάντων στο δημοψήφισμα, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη η κεντρική εφορευτική επιτροπή.
Το νέο Σύνταγμα της Αιγύπτου που πρότεινε ο πρόεδρος της χώρας Μοχάμεντ Μόρσι, συγκέντρωσε υπέρ του το «ναι» σε ποσοστό 63,8% των ψηφισάντων στο δημοψήφισμα, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη η κεντρική εφορευτική επιτροπή.
Όμως, όπως ανέφερε ο πρόεδρος της επιτροπής, Σαμίρ Αμπούλ Μαάτι, το ποσοστό συμμετοχής στο δημοψήφισμα ήταν πολύ χαμηλό, καθώς συμμετείχε το 32,9% των εκλογέων.
Πάντως, το χαμηλό ποσοστό συμμετοχής δεν θα προκαλέσει την ακύρωση της λαϊκής ετυμηγορίας και κρίνεται αρμοδίως ότι το νέο αιγυπτιακό Σύνταγμα θα τεθεί κανονικά σε ισχύ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- ΠΑΣΟΚ: Ανέξοδες μαγκιές του Γεωργιάδη, να παρέμβει άμεσα ο εισαγγελέας για τις δηλώσεις περί ρουσφετιών
- Τα συλλυπητήρια της ΚΑΕ Ολυμπιακός για τον Ντούσκο Βουγιόσεβιτς
- «Όσο η δικογραφία για τις υποκλοπές κάνει βόλτες, παραγράφονται αξιόποινες πράξεις», προειδοποιεί ο Χρ. Κακλαμάνης
- Έπεσαν δέντρα στη Θεσσαλονίκη από τους ισχυρούς ανέμους – Τραυματίστηκαν ελαφρά δύο παιδιά, καταπλακώθηκε ΙΧ
- Γιατί η Ευρώπη μπορεί ακόμα να αντιμετωπίσει κρίση φυσικού αερίου χωρίς να υπάρχει έλλειψη;
- LIVE: ΑΕΛ Novibet – Παναιτωλικός
- Συναγερμός για ύποπτο αντικείμενο στην Ομόνοια – Διεκόπη η κυκλοφορία
- «Προσγειωσούλα αβαβά» – Ξαναχτύπησε ο Έλληνας πιλότος με τις viral εκφράσεις
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/michael-heng-HXM4NOBOzXc-unsplash-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442