Εγκρίθηκε με ποσοστό 63,8% το νέο Σύνταγμα της Αιγύπτου
Το νέο Σύνταγμα της Αιγύπτου που πρότεινε ο πρόεδρος της χώρας Μοχάμεντ Μόρσι, συγκέντρωσε υπέρ του το «ναι» σε ποσοστό 63,8% των ψηφισάντων στο δημοψήφισμα, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη η κεντρική εφορευτική επιτροπή.
Το νέο Σύνταγμα της Αιγύπτου που πρότεινε ο πρόεδρος της χώρας Μοχάμεντ Μόρσι, συγκέντρωσε υπέρ του το «ναι» σε ποσοστό 63,8% των ψηφισάντων στο δημοψήφισμα, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη η κεντρική εφορευτική επιτροπή.
Όμως, όπως ανέφερε ο πρόεδρος της επιτροπής, Σαμίρ Αμπούλ Μαάτι, το ποσοστό συμμετοχής στο δημοψήφισμα ήταν πολύ χαμηλό, καθώς συμμετείχε το 32,9% των εκλογέων.
Πάντως, το χαμηλό ποσοστό συμμετοχής δεν θα προκαλέσει την ακύρωση της λαϊκής ετυμηγορίας και κρίνεται αρμοδίως ότι το νέο αιγυπτιακό Σύνταγμα θα τεθεί κανονικά σε ισχύ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Ισραήλ: Έπεται επίσκεψη Γουίτκοφ, θα συναντηθεί με Νετανιάχου
- MEGA: Η πρώτη επιλογή στην ενημέρωση και τον Ιανουάριο
- Λάρισα: Υπερχείλισε ο Πηνειός – Πλημμύρισαν αγροτικές εκτάσεις
- ΜΜΕ Τουρκίας: «Καμία πρόθεση να παραιτηθεί ο Αταμάν»
- O Μασκ θέλει να εκτοξεύσει ένα εκατ. δορυφόρους για τροχιακά data center
- Celia Kritharioti SS26 – Όταν το παλιό Χόλιγουντ συνάντησε την υψηλή ραπτική έγινε το θαύμα
- Ρωσία: Επιβεβαίωσε τις νέες απευθείας διαπραγματεύσεις με ΗΠΑ και Ουκρανία στα ΗΑΕ
- Σε ποιο δήμο σχεδιάζεται να γίνει το μεγαλύτερο πάρκο δασικής αναψυχής στα Βαλκάνια
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 02.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442