
Η γερμανική οικονομία παγώνει λόγω της κάμψης του διεθνούς εμπορίου, λέει ο ΟΟΣΑ
Αναθεωρημένη προς τα κάτω είναι η πρόβλεψη του ΟΟΣΑ για την προοπτική της γερμανικής οικονομίας το 2013, καθώς, σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν την Τρίτη στην δημοσιότητα, το ΑΕΠ της χώρας θα αυξηθεί κατά 0,5% και όχι κατά 1% όπως προβλέπει η γερμανική κυβέρνηση. Αν διατηρηθούν οι πιέσεις στην αγορά ομολόγων των χωρών του ευρώ, οι γερμανικές εξαγωγές θα αντιμετωπίσουν ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα, τονίζει.
Αναθεωρημένη προς τα κάτω είναι η πρόβλεψη του ΟΟΣΑ για την προοπτική της γερμανικής οικονομίας το 2013.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν την Τρίτη στην δημοσιότητα, το ΑΕΠ της χώρας θα αυξηθεί κατά 0,5% και όχι κατά 1% όπως προβλέπει η γερμανική κυβέρνηση.
«Η οικονομία παγώνει λόγω της κάμψης του εμπορίου σε διεθνές επίπεδο», επισημαίνεται στην έκθεση, στην οποία επίσης προβλέπεται ότι θα σημειωθεί ανάκαμψη το 2014, με αύξηση του ΑΕΠ κατά 1,9%.
Επιπλέον, ο ΟΟΣΑ υποστηρίζει ότι ο σοβαρότερος κίνδυνος για την μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης προέρχεται από την κρίση χρέους στην Ευρωζώνη και σημειώνει ότι αν διατηρηθούν οι πιέσεις στην αγορά ομολόγων των χωρών του ευρώ, οι γερμανικές εξαγωγές θα αντιμετωπίσουν ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα.
Αναγνωρίζει ωστόσο ότι η Γερμανία βρίσκεται σε καλό δρόμο σε ό,τι αφορά την προσπάθεια να επιτύχει τον ισοσκελισμένο προϋπολογισμό.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Κεφαλονιά: Εμπλοκή και άλλων ατόμων στον θάνατο της 19χρονης εξετάζουν οι Αρχές – Προφυλακιστέοι οι τρεις κατηγορούμενοι
- Ο Σπανούλης, το τηλεφώνημα της Ντουμπάι και η αρνητική απάντηση
- Στενά Ορμούζ: Η αποκατάσταση της κυκλοφορίας των πλοίων ενδέχεται να διαρκέσει αρκετούς μήνες
- Ντέβιντ Ρικάρντο: Πώς εξηγεί η θεωρία του το συγκριτικό πλεονέκτημα σε έναν κόσμο εμπορικών συγκρούσεων
- Νάταλι Πόρτμαν: Έγκυος στο τρίτο της παιδί
- Οι αθλητικές μεταδόσεις (18/4): Πού θα δείτε τα ματς της Super League, τον τελικό του Copa del Rey και Premier League
- Ακίνητα: Στο μικροσκόπιο της ΑΑΔΕ αδήλωτα εισοδήματα από Airbnb και «κρυφές» αγοραπωλησίες
- ΗΠΑ: Τραμπ, ICE και ακροδεξιά στρέφουν τους προοδευτικούς Αμερικανούς στα όπλα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 18.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/daniel-olah-enaFJelpNxY-unsplash-1-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442