Χωριστές συναντήσεις Νίμιτς με τους αντιπροσώπους Ελλάδας και ΠΓΔΜ
Ο προσωπικός απεσταλμένος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών στις συνομιλίες μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ, Μάθιου Νίμιτς, είχε τη Δευτέρα χωριστές συναντήσεις στη Νέα Υόρκη με τους αντιπροσώπους των δυο χωρών, πρέσβεις Αδαμάντιο Βασιλάκη και Ζόραν Γιόλεφσκι, αντίστοιχα. Για την Τρίτη προγραμματίζεται κοινή συνάντηση των τριών στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών και στη συνέχεια θα προβούν σε δηλώσεις προς τους δημοσιογράφους.
Ο προσωπικός απεσταλμένος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών στις συνομιλίες μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ, Μάθιου Νίμιτς, είχε τη Δευτέρα χωριστές συναντήσεις στη Νέα Υόρκη με τους αντιπροσώπους των δυο χωρών, πρέσβεις Αδαμάντιο Βασιλάκη και Ζόραν Γιόλεφσκι, αντίστοιχα.
Για την Τρίτη προγραμματίζεται κοινή συνάντηση των τριών στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών και στη συνέχεια θα προβούν σε δηλώσεις προς τους δημοσιογράφους.
Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Γκι-μουν, κατά τις χωριστές συναντήσεις του τον περασμένο Σεπτέμβριο -στο περιθώριο των εργασιών της 67ης συνόδου της Γενικής Συνέλευσης- με τον υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλο και τον πρόεδρο της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνοφ «επανέλαβε τη σημασία να προχωρήσουν προς αποφάσεις που θα επιλύσουν το θέμα σύντομα και με τρόπο αμοιβαία αποδεκτό», όπως είχε αναφερθεί σε ανακοίνωση της Γραμματείας του ΟΗΕ.
Επίσης, ο κ. Νίμιτς, σε πρόσφατη συνέντευξή του σε τηλεοπτικό σταθμό των Σκοπίων, υποστήριξε ότι πρόκειται για «σημαντικό βήμα» προς την κατεύθυνση εξεύρεσης λύσης στο ζήτημα της ονομασίας, το «Μνημόνιο Κατανόησης» που πρότεινε η Ελλάδα.
Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Αβραμόπουλος, με επιστολή του προς τον ομόλογό του της ΠΓΔΜ, Νίκολα Πόποσκι, στις 3 Οκτωβρίου, πρότεινε την υπογραφή «Μνημονίου Κατανόησης» μεταξύ των δύο χωρών, το οποίο θα θέσει το πλαίσιο και τις βασικές παραμέτρους για την οριστική επίλυση του ζητήματος της ονομασίας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ανδρουλάκης: Ο πρωθυπουργός να απολογηθεί στους κτηνοτρόφους – Οφείλει διαφάνεια, ενημέρωση και λογοδοσία
- Αυτοκίνητο έπεσε στο λιμάνι του Πειραιά – Σώα η οδηγός
- Χημικά, πετροπόλεμος και συλλήψεις: Σοβαρά επεισόδια στο Παρίσι μετά τη λήξη του Σενεγάλη – Μαρόκο (vids)
- Έβρισαν τον Ντίαθ οι συμπαίκτες του για το πέναλτι!
- Η Euroleague όρισε τον Ντιφαλά στο Παναθηναϊκός – Μπασκόνια
- Γροιλανδία: «Δεν σκέφτομαι πλέον αποκλειστικά την ειρήνη» – Νέες απειλές Τραμπ και έκτακτη Σύνοδος Κορυφής στις Βρυξέλλες
- Ταΰγετος: «Είχαν κακώσεις και δεν μπορούσανε να περπατήσουν» – Αίσιο τέλος για τους 8 ορειβάτες
- Αγρότες: Ψαλιδίζει τις προσδοκίες ο Τσιάρας – «Η κυβέρνηση έχει κάνει τις τελικές της ανακοινώσεις»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




![Ρωσία: Θαμμένες κάτω από το χιόνι ολόκληρες γειτονιές – Σκάβουν τούνελ για να φτάσουν στα σπίτια τους [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/Capture-110-134x85.jpg)

![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 19.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/lucas-marconnet-Kls_Hq8p-xI-unsplash-315x220.jpg)













































![Ρωσία: Θαμμένες κάτω από το χιόνι ολόκληρες γειτονιές – Σκάβουν τούνελ για να φτάσουν στα σπίτια τους [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/Capture-110-315x220.jpg)












Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442