«Όχι» στους όρους ΕΕ-ΔΝΤ για το δάνειο είπε, μέσω Facebook, ο Ούγγρος πρωθυπουργός
Η Ουγγαρία δεν θα αποδεχτεί το δάνειο από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Ένωση με τους όρους που της θέτουν, ανακοίνωσε μέσω του Facebook ο πρωθυπουργός της χώρας Βίκτορ Ορμπάν.
Η Ουγγαρία δεν θα αποδεχτεί το δάνειο από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Ένωση με τους όρους που της θέτουν, ανακοίνωσε μέσω του Facebook ο πρωθυπουργός της χώρας Βίκτορ Ορμπάν.
«Με αυτό το τίμημα […] και με αυτό τον τρόπο, η απάντηση είναι ‘όχι’. Δεν χρειαζόμαστε μια χρηματοπιστωτική εγγύηση» είπε ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στο δάνειο ύψους 15 δισ. ευρώ που διαπραγματεύεται η Βουδαπέστη με το ΔΝΤ και τις Βρυξέλλες.
Ο Ορμπάν αναφερόταν στους όρους του δανείου, τους οποίους είχε δημοσιεύσει η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Magyar Nemzet.
Μεταξύ άλλων στον κατάλογο των όρων περιλαμβάνονται η μείωση των οικογενειακών επιδομάτων, η εισαγωγή ενός κτηματικού φόρου και η κατάργηση του ειδικού φόρου των τραπεζών.
Σύμφωνα με τον Ορμπάν πάντως η άρνηση αποδοχής των όρων αυτών δεν συνεπάγεται και το τέλος των διαπραγματεύσεων.
Η κοινοβουλευτική ομάδα του κυβερνώντος κόμματος Fidesz «έδωσε εντολή στην κυβέρνηση να συντάξει μια νέα πρόταση διαπραγματεύσεων με τον ΔΝΤ και την ΕΕ εντός των επόμενων ημερών» πρόσθεσε ο Ούγγρος πρωθυπουργός.