Δεκάδες πυρκαγιές στην Πορτογαλία, βοήθεια στέλνουν Γαλλία και Ισπανία
Επί ποδός βρίσκονται εκατοντάδες Πορτογάλοι πυροσβέστες για την κατάσβεση περίπου 70 πυρκαγιών σε ολόκληρη τη χώρα, με τις επιχειρήσεις να επικεντρώνονται στα τέσσερα μεγαλύτερα μέτωπα. Πυροσβεστικά αεροσκάφη έστειλαν η Γαλλία και η Ισπανία.
Επί ποδός βρίσκονται εκατοντάδες Πορτογάλοι πυροσβέστες για την κατάσβεση περίπου 70 πυρκαγιών σε ολόκληρη τη χώρα, με τις επιχειρήσεις να επικεντρώνονται στα τέσσερα μεγαλύτερα μέτωπα.
Τα κυριότερα μέτωπα βρίσκονται στο βορρά της χώρας, στις περιφέρειες του Βισέου και του Πόρτο.
Η Πορτογαλία ζήτησε τη Δευτέρα βοήθεια από την Ευρωπαϊκή Ένωση για πρώτη φορά από το 2005. Η Γαλλία και η Ισπανία έστειλαν τέσσερα πυροσβεστικά αεροσκάφη στην χώρα.
Οι νεκροί από τις πυρκαγιές φέτος το καλοκαίρι ανέρχονται σε τρεις σε όλη την Πορτογαλία. Το πιο πρόσφατο θύμα, το περασμένο Σαββατοκύριακο, ήταν ένας 54χρονος που προσπαθούσε να προστατεύσει τα πτηνά που εξέτρεφε κοντά στο Ούρεμ. Η πυρκαγιά αυτή τέθηκε υπό έλεγχο κατά τη διάρκεια της νύχτας που πέρασε.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, από τα τέλη Ιουλίου οι πυρκαγιές έχουν καταστρέψει περίπου 670.000 στρέμματα σε όλη την Πορτογαλία.
Kάθε Κυριακή στις 11:30 π.μ, σε μια παράσταση για όλη την οικογένεια που υμνεί τη φιλία, την ελευθερία και το μεγάλο ταξίδι της ζωής από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας