Ανοδικές τάσεις στο Χρηματιστήριο με το βλέμμα στις συναντήσεις Σαμαρά
Θεττικό κλίμα επικρατεί στο Χρηματιστήριο την Τετάρτη, με τον γενικό δείκτη να κινείται πάνω από τις 640 μονάδες και την προσοχή των επενδυτών να επικεντρώνεται στα κρίσιμα ραντεβού που έχει αυτή την εβδομάδα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.
Ανοδικές τάσεις επικρατούν στο Χρηματιστήριο την Τετάρτη, με τους επενδυτές να επικεντρώνουν την προσοχή τους στα κρίσιμα ραντεβού που έχει αυτή την εβδομάδα με Ευρωπαίους ηγέτες ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.
Σήμερα το απόγευμα ο κ. Σαμαράς θα συναντηθεί με τον επικεφαλής του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.
Στις 13:55 ο γενικός δείκτης ενισχυόταν κατά 0,49% στις 646 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφωνόταν στα 16 εκατ. ευρώ περίπου.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωνε άνοδο 0,69% και ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ήταν υψηλότερα κατά 1,59%.
Ο κλαδικός δείκτης των τραπεζών σημείωνε άνοδο 1,81%.
Από τις μετοχές που διακινούνταν, 53 ήταν σε θετικό έδαφος, 27 σε αρνητικό, ενώ 17 ήταν αμετάβλητες.
Στα υπόλοιπα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια επικρατούν πτωτικές τάσεις, ενώ άνοιγμα της συνεδρίασης στη Γουόλ Στριτ σε αρνητικό έδαφος δείχνουν τα futures.
Στο Λονδίνο, ο FTSE-100 υποχωρούσε κατά 0,98%, στο Παρίσι ο CAC 40 κατά 0,44% και στη Φρανκφούρτη ο DAX ήταν χαμηλότερα κατά 0,73%.
Στην Ισπανία, το χρηματιστήριο σημείωνε απώλειες 0,93% και στην Ιταλία 0,21%.
Στις ασιατικές αγορές, τέλος, επικράτησαν πτωτικές τάσεις και στο Χρηματιστήριο του Τόκιο ο Nikkei-225 έκλεισε στις 9.131,74 μονάδες με απώλειες 0,27%.
Τα συστατικά του χυμού παντζαριού υποστηρίζουν την καρδιά και την κυκλοφορία του αίματος, ενώ παράλληλα συμβάλλουν στη φυσική ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης.