Τρίτη 09 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Αθώος για τη Ρούμπι, αναποφάσιστος για τις εκλογές δηλώνει ο Καβαλιέρε

Αθώος για τη Ρούμπι, αναποφάσιστος για τις εκλογές δηλώνει ο Καβαλιέρε

Δεν έχει αποφασίσει ακόμη για το εάν θα επιστρέψει ως υποψήφιος στις επόμενες ιταλικές εκλογές ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, λέγοντας σε κάθε περίπτωση πως «όλοι στο κόμμα ζητούν να γυρίσω για να επωφεληθεί το PdL από τη δημοτικότητά μου». Όσον αφορά την υπόθεση της Ρούμπι και την επικείμενη δίκη, ο Καβαλιέρε λέει χαρακτηριστικά πως «θα αθωωθώ και αυτή την φορά, όπως γινόταν πάντα» -χωρίς να παραλείπει, για άλλη μία φορά, να επιτεθεί στους δικαστές που των διώκουν.

Δεν έχει αποφασίσει ακόμη για το εάν θα επιστρέψει ως υποψήφιος στις επόμενες ιταλικές εκλογές ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, λέγοντας σε κάθε περίπτωση πως «όλοι στο κόμμα ζητούν να γυρίσω για να επωφεληθεί το PdL από τη δημοτικότητά μου».

Όσον αφορά την υπόθεση της Ρούμπι και την επικείμενη δίκη, ο Καβαλιέρε λέει χαρακτηριστικά πως «θα αθωωθώ και αυτή την φορά, όπως γινόταν πάντα» -χωρίς να παραλείπει, για άλλη μία φορά, να επιτεθεί στους δικαστές που των διώκουν.

Σε συνέντευξή του στη γαλλική Liberation, ο Μπερλουσκόνι αναφέρει έχει δώσει το «δαχτυλίδι» του κόμματός του σε έναν «πιστό και ικανό διάδοχο».

«Όλο το κόμμα μου ζητά να επιστρέψω, αρχίζοντας από τους βουλευτές, για να ευνοηθούν από τη δημοτικότητά μου κατά την προεκλογική εκστρατεία. Δεν αποφάσισα ακόμη, αλλά ένα είναι βέβαιο: ήμουν πάντα στην υπηρεσία της χώρας μου» δήλωσε.

Σχετικά με την κρίση, με την Ισπανία και την Ιταλία να βρίσκονται στο επίκεντρο των πιέσεων στις αγορές, ο Μπερλουσκόνι αναφέρει: «Ορισμένα μέλη του κόμματός μου έκαναν αναφορά στο ενδεχόμενο εξόδου από το ευρώ, ωθούμενα από λόγους τακτικής, για να αλλάξει η γερμανική στάση. Στο κόμμα μας, στο Λαό της Ελευθερίας, όμως, όλοι μας θεωρούμε ότι η έξοδος από το Ευρώ θα ήταν καταστροφή».

Για το θέμα της Ρούμπι τέλος, ο Καβαλιέρε επιτέθηκε ξανά στη Δικαιοσύνη μιλώντας για ένα «εξτρεμιστικό και πολιτικοποιημένο τμήμα δικαστών που ξεκίνησαν να με διώκουν από τότε που μπήκα στην πολιτική». «Οι Ιταλοί το έχουν καταλάβει και είναι στο πλευρό μου» λέει χαρακτηριστικά.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 09 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο