Μικρή άνοδος την Πέμπτη στο χρηματιστήριο, ρευστοποιήσεις στον τραπεζικό κλάδο
Με χαμηλό όγκο συναλλαγών και ρευστοποιήσεις εκδηλώθηκαν στον τραπεζικό κλάδο, οι οποίες αντισταθμίσθηκαν από την άνοδο του ΟΠΑΠ, των ΕΛΠΕ και της Τιτάν, ολοκληρώθηκε την Πέμπτη η συνεδρίαση το Χρηματιστήριο Αθηνών. O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 612,29 μονάδες σημειώνοντας μικρή άνοδο σε ποσοστό 0,13%.
Με χαμηλό όγκο συναλλαγών και ρευστοποιήσεις εκδηλώθηκαν στον τραπεζικό κλάδο, οι οποίες αντισταθμίσθηκαν από την άνοδο του ΟΠΑΠ, των ΕΛΠΕ και της Τιτάν, ολοκληρώθηκε την Πέμπτη η συνεδρίαση το Χρηματιστήριο Αθηνών.
O Γενικός Δείκτης Τιμών σε εύρος διακύμανσης μόλις 5,60 μονάδων, έκλεισε στις 612,29 μονάδες σημειώνοντας μικρή άνοδο σε ποσοστό 0,13%.
Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 20,118 εκατ. ευρώ.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε οριακή πτώση σε ποσοστό 0,09%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε σε ποσοστό 0,44 %.
Από τους επιμέρους δείκτες τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι δείκτες του Εμπορίου (+2,95%), των Κατασκευών (+1,84%) και του Πετρελαίου (+ 1,71%).
Αντιθέτως τις μεγαλύτερες απώλειες παρουσίασαν οι δείκτες των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (-2,20%) και των Τραπεζών (-1,92%).
Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές των ΕΛΠΕ (+3,21%), της Folli Follie (+3,04%), της Τιτάν (+2,22%), της Jumbo(+1,62%) και του ΟΠΑΠ (+1,36%).
Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές της Eurobank(-4,06%), της ΔΕΗ (-3,29%), της Alpha Bank(-2,33%) και της Κύπρου (-1,93%).
Ανοδικά κινήθηκαν 57 μετοχές, 48 πτωτικά και 19 παρέμειναν σταθερές.
Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές:MIG Real Estate +27,55%, Αττικές Εκδόσεις +20,00%, Olympic Catering +19,32% και Ευρωσυμμετοχές +18,75%.
Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: ΑΧΟΝ Συμμετοχών -20,00%, ΑΤΤΙ-ΚΑΤ- 15,79% Βιοτέρ -11,11% και Ττιάν (πο) -10,0%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Τρένο συγκρούστηκε με αγριογούρουνο λίγο πριν την Ανάσταση – Ταλαιπωρία για του επιβάτες του «Λάρισα – Θεσσαλονίκη»
- Οικογενειακό Πάσχα για Ελένη Ράντου, Βασίλη Παπακωνσταντίνου και Νικολέττα
- Χαμός στο Άνφιλντ για τις αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων
- Βλάχος: «Όλα τα παιδιά έβγαλαν ενέργεια και ποιότητα»
- Ο Τραμπ «κλείνει» τα Στενά του Ορμούζ – Κατηγορεί το Ιράν για «παγκόσμιο εκβιασμό»
- Μπλόκο στο Πάσχα με μολότοφ έβαλε η ΕΛ.ΑΣ. – Έγιναν 14 συλλήψεις πριν την Ανάσταση στην Αττική
- Μαγνησία: Ιερέας δεν έλεγε το «Χριστός ανέστη» αν δεν σταματούσαν τα πυροτεχνήματα
- Ενορχηστρωμένο μπαράζ μηνυμάτων στηρίζει τον Όρμπαν στο Telegram – Οι υποψίες στη Ρωσία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 12.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/agustina-heit-mefvaXlDihk-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442