Παρασκευή 05 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Grand Prix Γερμανίας 2012 – Οι δηλώσεις των πρώτων F. Alonso: “Το session ήταν μάχη για επιβίωση”

Grand Prix Γερμανίας 2012 – Οι δηλώσεις των πρώτων F. Alonso: “Το session ήταν μάχη για επιβίωση”

Δεύτερη συνεχόμενη pole position για τον F. Alonso και μάλιστα σε δύσκολες συνθήκες. Πως είδε αυτός και οι άλλοι πρωταγωνιστές τις κατατακτήριες δοκιμές του Γερμανικού Grand Prix;

Για μία ακόμη φορά οι καιρικές συνθήκες και ο F. Alonso συναγωνίστηκαν για το ποιος θα έχει τον πρώτο ρόλο σε κατατακτήριες δοκιμές. Αυτή τη φορά ήταν στην πίστα του Hockenheim όπου ο Ισπανός κυριάρχησε και ξεκινά με τη Ferrari από την πρώτη θέση της εκκίνησης. Πόσο δύσκολο ήταν να το πετύχει; Πως είδαν οι τρεις ταχύτεροι τα χρονομετρημένα δοκιμαστικά;

Fernando Alonso Ferrari 1ος

«Είμαι πολύ χαρούμενος. Όταν οι κατατακτήριες δοκιμές γίνονται σε αυτές τις συνθήκες είναι πολύ δύσκολο να κάνεις καθαρό γύρο και πολύ εύκολο να καταλήξεις στο γρασίδι, στην αμμοπαγίδα ή στον τοίχο. Είναι σαν μάχη για επιβίωση».

«Πριν από όλα τα υπόλοιπα πρέπει να φτάσεις μέχρι το τέλος και μετά να δεις πού βρίσκεσαι. Όταν ακούς από τον ασύρματο ότι βρίσκεσαι στην pole position η ικανοποίηση είναι πολύ μεγάλη γιατί νιώθεις ότι πραγματικά τα έδωσες όλα».

«Το μονοθέσιο ήταν καλό σε όλες τις συνθήκες, κάτι που είναι ενθαρρυντικό και δείχνει ότι μπορούμε να είμαστε μέσα στη διεκδίκηση ό,τι και να γίνει είτε στο στεγνό είτε στο βρεγμένο».

«Στο Q2 βγήκαμε αμέσως, ελπίζοντας να κάνουμε χρόνο από τον πρώτο γύρο γιατί ξέραμε ότι η βροχή θα δυναμώσει. Στο τέλος βάλαμε τα βρόχινα ελαστικά γιατί εμείς τουλάχιστον θέλαμε να πάρουμε μια ιδέα για το πώς θα είναι οι συνθήκες στο Q3».

«Το τελευταίο μέρος των κατατακτηρίων ήταν πολύ προβληματικό γιατί ήταν τόσο έντονη η υδρολίσθηση που δεν χρησιμοποιούσαμε το KERS και δεν βάζαμε 7η ταχύτητα στην ευθεία».

«Σχετικά με το πρωτάθλημα, δεν στενοχωριέμαι που δύο από τους βασικούς αντιπάλους όπως ο L. Hamilton και ο M. Webber θα εκκινήσουν από την 4η σειρά αλλά ξέρουμε πόσο γρήγορα μπορεί να αλλάξουν τα πράγματα».

«Η εκκίνηση θα είναι σημαντική αλλά όχι αποφασιστικής σημασίας γιατί θα έχουμε μπροστά μας 67 γύρους. Ένας Ισπανός στην pole στη Γερμανία με ένα ιταλικό μονοθέσιο; Δεν θέλω να το γυρίσω στην πολιτική αλλά σίγουρα είναι περίεργη συγκυρία».

Stefano Domenicali (Ferrari Αγωνιστικός Διευθυντής)

«Για άλλη μια φορά ο Fernando έδειξε πόσο μεγάλο ταλέντο είναι. Εδώ, όπως στο Silverstone, η βροχή έπαιξε το ρόλο της στην περίοδο κατατακτηρίων δοκιμών και δεν ήταν εύκολο να μαντέψεις την εξέλιξη της πίστας».

«Είναι δύσκολο να κάνουμε προβλέψεις για τον αγώνα, γιατί υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα σε ό,τι έχει να κάνει με τη συμπεριφορά των ελαστικών σε μεγάλες αποστάσεις».

«Θα προσπαθήσουμε να πάρουμε το μέγιστο από τις δυνατότητές μας, γνωρίζοντας πως οι αντίπαλοί μας είναι πολύ δυνατοί».

«Η αξιοπιστία είναι πάντα η προτεραιότητα, την οποία ποτέ δεν ξεχνάμε».

Sebastian Vettel Red Bull Racing 2ος

«Η πίστα ήταν σε πολύ καλή κατάσταση στο τέλος των δοκιμών, τότε που πετύχαμε τους καλύτερους χρόνους. Τον περισσότερο χρόνο όμως προσπαθούσαμε να μην χάσουμε τον έλεγχο του αυτοκινήτου στα μικρά ποτάμια που έρεαν στην πίστα».

«Έχασα χρόνο όταν ακολουθούσα τον Mark αλλά δεν τον αδικώ γιατί σε τέτοιες συνθήκες δεν μπορούσε να δει τίποτα από τους καθρέφτες. Πιστεύω πως μπορούσαμε να ήμασταν εμείς πρώτοι».

«Για το λόγο αυτό πρέπει να δούμε τι έκανε ο Fernando και το πέτυχε. Από την άλλη πλευρά είναι καλό που ξεκινάμε από την πρώτη σειρά».

Mark Webber Red Bull Racing 3ος

«Ήταν δύσκολα για όλους με τέτοιες συνθήκες στην πίστα. Εγώ μάλιστα ήξερα πως έχω και ποινή 5 θέσεων οπότε αν προσπαθούσα παραπάνω το λάθος ήταν εύκολο να γίνει».

«Ίσως θα μπορούσαμε να αλλάξουμε λάστιχα όπως ο Fernando. Όμως τώρα δεν έχει νόημα να λέμε θα έπρεπε, θα μπορούσαμε. Βρεθήκαμε τρίτοι. Οι συνθήκες (στην πίστα) προκαλούσαν ένταση, δεν ήταν εύκολο να αποφασίσεις σωστά. Ήταν πρόκληση για εμάς».

«Στο Q3 ήταν αδύνατο να βάλεις 7η σχέση στο κιβώτιο στην μεγάλη ευθεία, ήταν αδύνατο να χρησιμοποιήσεις τα cerbs, εξαιτίας της υδρολίσθησης. Όταν οι τροχοί σπινάρουν ενώ κινείσαι με 280 χλμ είναι κάτι που απαιτεί την προσοχή σου».

«Ολοκληρώσαμε την διαδικασία και ήταν φανερό ότι οι χρόνοι θα μπορούσαν να είναι καλύτεροι όμως τα ελαστικά δεν ήταν στην καλύτερη κατάστασή τους».

auto.in.gr

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 05 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο