Σάββατο 06 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Πρόκριση για τον Παγδατή στον 2ο γύρο του Wimbledon

Πρόκριση για τον Παγδατή στον 2ο γύρο του Wimbledon

Άνετη πρόκρισή στον 2ο γύρο («64») του Wimbledon πήρε ο Μάρκος Παγδατής, ο οποίος δεν γνώρισε αντίσταση από τον Άλμπερτ Μοντάντες. Αντιθέτως, τόσο ο Λέιτον Χιούιτ που αγωνίστηκε με wild card από τους διοργανωτές, όσο και οι Μπέρναρντ Τόμιτς και Μάθιου Έμπντεν αποχαιρέτησαν το τουρνουά, ακολουθώντας τον Μαρίνκο Ματόσεβιτς που είχε αποκλειστεί από τη Δευτέρα (25/6). Έτσι, για πρώτη φορά μετά το 1938 δεν υπάρχει Αυστραλός τενίστας στον 2ο γύρο του Wimbledon, γεγονός που αποτελεί πλήγμα για μία από τις μεγαλύτερες δυνάμεις του σπορ. Τα κατάφεραν Μάρεϊ και Ντελ Πότρο. Στον 2ο γύρο των γυναικών πέρασε και η Σερένα Γουίλιαμς, ενώ με νίκες προχώρησαν και η κάτοχος του τίτλου, Πέτρα Κβίτοβα και η Φραντσέσκα Σκιαβόνε.

Άνετη πρόκρισή στον 2ο γύρο («64») του Wimbledon πήρε ο Μάρκος Παγδατής, ο οποίος δεν γνώρισε αντίσταση από τον Άλμπερτ Μοντάντες. Ο Κύπριος τενίστας επικράτησε 6-2, 6-4, 6-4 του Ισπανού στον πρώτο γύρο του απλού Ανδρών του φημισμένου τουρνουά Γκραν Σλαμ και στον επόμενο γύρο θα αντιμετωπίσει το νικητή του Κέβιν Άντερσον (Ν. Αφρική)-Γκριγκόρ Ντιμίτροφ (Βουλγαρία).

Αντιθέτως, τόσο ο Λέιτον Χιούιτ που αγωνίστηκε με wild card από τους διοργανωτές, όσο και οι Μπέρναρντ Τόμιτς και Μάθιου Έμπντεν αποχαιρέτησαν το τουρνουά, ακολουθώντας τον Μαρίνκο Ματόσεβιτς που είχε αποκλειστεί από τη Δευτέρα (25/6).

Έτσι, για πρώτη φορά μετά το 1938 δεν υπάρχει Αυστραλός τενίστας στον 2ο γύρο του Wimbledon, γεγονός που αποτελεί πλήγμα για μία από τις μεγαλύτερες δυνάμεις του σπορ.

Ίσως στην τελευταία συμμετοχή του στο τουρνουά, ο Χιούιτ ηττήθηκε στον 1ο γύρο από τον Τζο-Βίλφριντ Τσόνγκα με 6-3, 6-4, 6-4. Ο Γάλλος ημιφιναλίστ το 2011, νίκησε τον Ρότζερ Φέντερερ, στους «8» είναι ένα από τα μεγάλα φαβορί εκτός της πρώτης 3άδας.

Ο Τόμιτς έγινε το νέο θύμα του Νταβίντ Γκοφέν. Ο μικρόσωμος Βέλγος με την πορεία του μέχρι τους «16» του Ρολάν Γκαρός, όπου και πήρε σετ από τον Φέντερερ, επικράτησε 3-6, 6-3, 6-4, 6-4 του Τόμιτς.

Ο Έμπντεν τέθηκε εκτός συνέχειας από τον Γάλλο Μπενουά Παϊρέ. Ο τελευταίος θα αντιμετωπίσει στον 2ο γύρο τον Αμερικανό Μπράιν Μπέικερ.

Τα κατάφεραν Μάρεϊ και Ντελ Πότρο

Νικηφόρα ξεκίνησε την παρουσία του στο Wimbledon ο Άντι Μάρει, καθώς επικράτησε 6-1, 6-1, 6-4 του Ρώσου Νικολάι Νταβιντένκο. Ο Μάρεϊ αύξησε το σερί νικών στο κεντρικό κορτ του Wimbledon σε 21-6 και παράλληλα σημείωσε την τρίτη σερί νίκη κατά του Ρώσου (6-4 το συνολικό σκορ υπέρ του Μάρεϊ).

Ο Ρώσος δεν κατάφερε σε κανένα σετ να επιβληθεί κάνοντας 18 αβίαστα λάθη. Με μόλις μία νίκη στους τελευταίους 11 αγώνες εναντίον παικτών της πρώτης πεντάδας στην παγκόσμια κατάταξη, δείχνει ότι πρέπει να προσπαθήσει περισσότερο για να αντιμετωπίσει τους καλύτερους τενίστες του κόσμου.

Ο Μάρεϊ έσπασε το σερβίς του Ρώσου έξι φορές, είχε 10 άσους και 27 κερδισμένους πόντους. Το ρεκόρ του την φετινή σεζόν είναι 27-9 ενώ τα τελευταία τρία χρόνια έχει φτάσει τρεις φορές στα ημιτελικά του Γουίμπλεντον.

Νικηφόρα ξεκίνησε το τουρνουά και ο Μάρτιν Ντελ Πότρο που επιβλήθηκε του Ολλανδού Ρόμπιν Χάαζε 6-4, 3-6, 7-6(3), 7-5 σε 2 ώρες και 50 λεπτά. Ο Αργεντίνος είχε 16 άσους και 58 κερδισμένους πόντους ενώ το ρεκόρ του την φετινή σεζόν είναι 38-9.

Πέρασε η Σερένα…

Στον 2ο γύρο του Wimbledon βρίσκεται η Σερένα Γουίλιαμς, ενώ με νίκες προχώρησαν και η κάτοχος του τίτλου, Πέτρα Κβίτοβα και η Φραντσέσκα Σκιαβόνε.

Ένα 24ωρο μετά τον αποκλεισμό της Βένους Γουίλιαμς στο ίδιο γήπεδο, η αδελφή της Σερένα αντιμετώπιζε την Μπάρμπαρα Ζαχλάβοβα-Στρικόβα. Η Σερένα επικράτησε 6-2, 6-4 και προκρίθηκε για 47η φορά στην καριέρα της στον 2ο γύρο ενός Grand Slam τουρνουά.

Νωρίτερα, η κάτοχος του τίτλου, Πέτρα Κβίτοβα ταλαιπωρήθηκε μέχρι να βρει το ρυθμό της στο κεντρικό κορτ. Η Τσέχα νίκησε 6-4, 6-4 την Αγκντούλ Αμανμουράντοβα (1,90μ.) και ενώ βρέθηκε να χάνει με 3-0 στο πρώτο σετ.

Οι Βρετανοί ξεκίνησαν δυσάρεστα την ημέρα τους στο τουρνουά με την 18χρονη Λόρα Ρόμπσον, πρώην νικήτρια στα τζούνιορ, να διεκδικεί την έκπληξη απέναντι στη Φραντσέσκα Σκιαβόνε. Χάρη στην πείρα της, η Ιταλίδα ξέφυγε την έκπληξη και επικράτησε 6-2, 6-4, 4-6 της νεαρής αντιπάλου της.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 06 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο