«Δεν τίθεται θέμα αλληλεγγύης, αλλά βούλησης των Έλληνων», τονίζει η Μέρκελ
Στο κρίσιμο διακύβευμα των επικείμενων ελληνικών εκλογών επανήλθε η Γερμανίδα καγκελάριος την Πέμπτη, υποστηρίζοντας πως αναφορικά με την Αθήνα το θέμα «είναι εάν υπάρχει ταύτιση των Ελλήνων με αυτό που έχουμε προτείνει». Η Άνγκελα Μέρκελ ανέφερε πως δεν τίθεται ζήτημα αλληλεγγύης, επισημαίνοντας πως η μέχρι τώρα στήριξη που έχει αποφασιστεί αντιστοιχεί «σε μίαμιση φορά το ΑΕΠ της χώρας». Αυστηρή προειδοποίηση και από τον Έβαλντ Νοβότνι της ΕΚΤ, «ελπίζω ο ελληνικός λαός να επιλέξει το δρόμο του ευρώ» σημειώνει από την πλευρά του και ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.
Στο κρίσιμο διακύβευμα των επικείμενων ελληνικών εκλογών επανήλθε η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ την Πέμπτη, υποστηρίζοντας πως αναφορικά με την Αθήνα το θέμα «είναι εάν υπάρχει ταύτιση των Ελλήνων με αυτό που έχουμε προτείνει».
Το ζήτημα της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης «καθαρά και απλά δεν είναι το πρόβλημα που θα πρέπει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των συζητήσεων» σημείωσε η Γερμανίδα καγκελάριος.
«Το θέμα τώρα είναι πολύ μεγαλύτερο: υπάρχει ταύτιση στην Ελλάδα με αυτό που έχουμε προτείνει; Αυτό είναι το μεγάλο καθήκον που έχουμε μπροστά μας, έχει να κάνει με τα πολιτικά κόμματα, με την πολιτική κουλτούρα» τόνισε.
Όλες οι βοήθειες που χορηγήθηκαν στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια αντιπροσωπεύουν μαζί μιάμιση φορά το ΑΕΠ της χώρας, σχολίασε, συγκρίνοντας το συνολικό ποσό της βοήθειας με το Σχέδιο Μάρσαλ που βοήθησε στην ανοικοδόμηση της Ευρώπης μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, το οποίο ανερχόταν στο 3% του ΑΕΠ της περιοχής.
Μήνυμα και από Γιούνκερ και Νοβότνι
Στο ελληνικό ζήτημα αναφέρθηκε και ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ: «Ελπίζω πως ο ελληνικός λαός θα επιλέξει το δρόμο της παραμονής στην Ευρωζώνη και πως θα ψηφίσουν σε αυτή την κατεύθυνση» δήλωσε από τις Βρυξέλλες.
Αυστηρή προειδοποίηση προς την Ελλάδα απέστειλε και ο Έβαλντ Νοβότνι, του Συμβουλίου της ΕΚΤ.
«Βοηθά κανείς μία χώρα, μόνο όταν αυτή είναι έτοιμη να συνεργαστεί» ανέφερε μιλώντας στην αυστριακή τηλεόραση. «Εάν αυτή η ετοιμότητα λείπει, η Ελλάδα θα πρέπει να υποστεί τις συνέπειες» συμπλήρωσε, εξηγώντας πως αυτές θα ήταν σημαντικές δυσκολίες στην άντληση κεφαλαίων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ηράκλειο: Οδηγός μηχανής παρέσυρε και χτύπησε γυναίκα, σκότωσε τον σκύλο της και εξαφανίστηκε
- Εργασία: Οι κλάδοι που θα κάνουν τη διαφορά σε συνθήκες και μισθούς
- ΑΕΚ – Λέβιτσε 99-88: Ξέσπασε στην παράταση και προκρίθηκε ως πρώτη (vid)
- Deals σε ενέργεια και άμυνα εξετάζουν η Ρωσία με την Ινδονησία
- Netflix: Επιστρέφει στον μεγάλο δανεισμό για να αποκτήσει τη Warner Bros — Η πιο τολμηρή κίνηση στην ιστορία της
- Τραμπ: Οι ΗΠΑ κατάσχεσαν τάνκερ κοντά στη Βενεζουέλα
- Ολυμπιακός ΟΝΕΧ – Άπελντοορν 3-0: «Άλμα» πρόκρισης για τους Ερυθρόλευκους
- Νέα μείωση επιτοκίων κατά 0,25% από τη Fed
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


![Αγρότες: Η στιγμή που άνδρας των ΜΑΤ πετάει δακρυγόνα στο πλήθος στην Πάτρα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/image-1-130x85.jpg)


![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 10.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/cristofer-maximilian-YK8Mvocj6yE-unsplash-315x220.jpg)


















































![Αγρότες: Η στιγμή που άνδρας των ΜΑΤ πετάει δακρυγόνα στο πλήθος στην Πάτρα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/image-1-315x220.jpg)










Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442