Κυριακή 07 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Στην εξώπορτα της ΝΔ ο Θ.Πλεύρης, εκτός ΛΑΟΣ οδεύουν Κιλτίδης, Βελόπουλος

Στην εξώπορτα της ΝΔ ο Θ.Πλεύρης, εκτός ΛΑΟΣ οδεύουν Κιλτίδης, Βελόπουλος

Έχουν αρχίσει οι ανεπίσημες συζητήσεις με τη ΝΔ και περιμένω να εκδηλωθεί πρόταση, δήλωσε στον Βήμα 99,5 ο Αθανάσιος Πλεύρης, ο οποίος αποχώρησε από τον ΛΑΟΣ, διαφωνώντας με την αυτόνομη κάθοδο του κόμματος στις εκλογές και με την άρνηση Καρατζαφέρη να ανταποκριθεί στο κάλεσμα του Αντώνη Σαμαρά για επανένωση της κεντροδεξιάς. Το ενδεχόμενο ένταξής του στα ψηφοδέλτια της ΝΔ δεν αποκλείει ο Κώστας Κιλτίδης, ενώ εκτός ΛΑΟΣ οδεύει και ο Κ.Βελόπουλος.

Έχουν αρχίσει οι ανεπίσημες συζητήσεις με τη ΝΔ και περιμένω να εκδηλωθεί πρόταση, δήλωσε στον Βήμα 99,5 ο Αθανάσιος Πλεύρης, ο οποίος αποχώρησε από τον ΛΑΟΣ, διαφωνώντας με την αυτόνομη κάθοδο του κόμματος στις εκλογές και με την άρνηση Καρατζαφέρη να ανταποκριθεί στο κάλεσμα του Αντώνη Σαμαρά για επανένωση της κεντροδεξιάς.

Για το αν επιθυμεί να είναι σε εκλόγιμη θέση στα ψηφοδέλτια της ΝΔ ο κ.Πλεύρης απάντησε ότι δεν θέτει προϋποθέσεις.

Εκτός ΛΑΟΣ οδεύει και ο Κυριάκος Βελόπουλος, ο οποίος, μιλώντας στο ΑΠΕ, εξέφρασε την έντονη δυσφορία του για τις αποδοκιμασίες που δέχθηκαν πρώην βουλευτές του κόμματος το Σάββατο. «Μετά από αυτά που έγιναν δεν κάθομαι άλλο εκεί. Με τρομοκρατία δεν μπορώ να συναινέσω. Δεν μπορεί να προπηλακίζονται οι πρώην βουλευτές» είπε.

Παράλληλα, εξέφρασε την πικρία του για τη στάση του προέδρου του κόμματος, Γ.Καρατζαφέρη, απέναντί του, την ώρα που βιώνει-όπως είπε-ένα προσωπικό πρόβλημα με τον πατέρα του. «Όλοι μου τηλεφώνησαν για να μάθουν για την κατάσταση της υγείας του πατέρα μου και να μου συμπαρασταθούν. Όλοι εκτός από τον Γιώργο Καρατζαφέρη» είπε.

Για το μέλλον του στην πολιτική είπε ότι δεν έχει μιλήσει με κανέναν, αλλά πληροφορίες τον φέρουν να βρίσκεται πολύ κοντά με τη ΝΔ, αλλά όχι στη Β’ Θεσσαλονίκης, όπου εκλεγόταν μέχρι πρόσφατα.

Στο μεταξύ, το ενδεχόμενο ένταξής του στα ψηφοδέλτια της ΝΔ δεν αποκλείει ο Κώστας Κιλτίδης, εφόσον μείνει ικανοποιημένος από την τροποποίηση του προεκλογικού προγράμματος της ΝΔ.

«Η ΝΔ είναι το σπίτι μου» είπε στο MEGA ο κ. Κιλτίδης. Παραδέχθηκε ότι συζητάει με τη ΝΔ και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος βουλευτής στο Κιλκίς, όπου εκλέγονταν στο παρελθόν με τη ΝΔ (στις εκλογές της 6ης Μαΐου ήταν υποψήφιος με τον ΛΑΟΣ στην Α΄Θεσσαλονίκης).

Ο κ.Κιλτίδης υποστήριξε την άποψη ότι έπρεπε να επιτευχθεί μια προγραμματική σύγκλιση του ΛΑΟΣ με τη ΝΔ και όλοι οι πρώην βουλευτές του ΛΑΟΣ να ενταχθούν στα ψηφοδέλτια της ΝΔ σε εκλόγιμες θέσεις.

Ο κ. Κιλτίδης, ως βουλευτής, είχε αποχωρήσει από τη ΝΔ για να ενταχθεί στη Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη και στη συνέχεια αποχώρησε και από εκεί και εντάχθηκε στον ΛΑΟΣ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 07 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο