Τον πρώτο τίτλο της χρονιάς στην Ουκρανία κατέκτησε η Σαχτάρ Ντόνετσκ, η οποία πλέον βρίσκεται «αγκαλιά» και με το νταμπλ. Στον τελικό του Κυπέλλου Ουκρανίας επικράτησε 2-1 της Μέταλουργκ στην παράταση και πανηγύρισε το όγδοο τρόπαιο της ιστορίας της στο συγκεκριμένο θεσμό. Ο Βραζιλιάνος Άλεξ Τεϊξέιρα άνοιξε το σκορ για την Σαχτάρ στο 23`, όμως η Μέταλουργκ ισοφάρισε με τον Νικολάι Μορόζιουκ στο 69`. Στον έξτρα χρόνο και συγκεκριμένα στο 104ο λεπτό, ο Αλεξάντερ Κούτσερ σημείωσε το νικητήριο γκολ, χαρίζοντας το Κύπελλο στην ομάδα του Ντόνετσκ.
Κανονικά πήρε μέρος στην προπόνηση του Ολυμπιακού ο Νίκολα Μιλουτίνοφ και έτσι τέθηκε στη διάθεση του Γιώργου Μπαρτζώκα για το ματς με τη Μπαρτσελόνα. «Πρώτη» και για τον Κόρι Τζόσεφ με τα «ερυθρόλευκα».
Εύκολη πρόκριση εξασφάλισε ο Κάρλος Αλκαράθ για την ημιτελική φάση του Australian Open, μετά το 3-0 επί του Άλεξ Ντε Μινόρ. Κόντρα στον Αλεξάντερ Ζβέρεφ η επόμενη πρόκληση του Ισπανού.