Παρασκευή 05 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Ο επόμενος πρόεδρος της Γαλλίας «θα συμφωνήσει με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους», λέει ο Ντράγκι

Ο επόμενος πρόεδρος της Γαλλίας «θα συμφωνήσει με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους», λέει ο Ντράγκι

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι, εξέφρασε, την Τετάρτη, την πεποίθηση του τι ο επόμενος πρόεδρος της Γαλλίας θα συμφωνήσει ως προς τα θέματα της οικονομικής πολιτικής με τους υπολοίπους Ευρωπαίους ηγέτες, «όποιες και αν είναι οι αρχικές (του) θέσεις». «Έχω εμπιστοσύνη στο γεγονός ότι οι παράγοντες της πολιτικής αλλαγής θα βρουν έναν κοινό δρόμο για το καλό του ευρώ», είπε ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι, εξέφρασε, την Τετάρτη, την πεποίθηση του τι ο επόμενος πρόεδρος της Γαλλίας θα συμφωνήσει ως προς τα θέματα της οικονομικής πολιτικής με τους υπολοίπους Ευρωπαίους ηγέτες, «όποιες και αν είναι οι αρχικές (του) θέσεις».

«Έχω εμπιστοσύνη στο γεγονός ότι οι παράγοντες της πολιτικής αλλαγής θα βρουν έναν κοινό δρόμο για το καλό του ευρώ», είπε ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία.

Ο Σοσιαλιστής υποψήφιος και φαβορί, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών, Φρανσουά Ολάντ, επιθυμεί την προσθήκη μέτρων για την ενίσχυση της οικονομικής ανάπτυξης στην ευρωπαϊκή συνθήκη δημοσιονομικής πειθαρχίας («Δημοσιονομικό Σύμφωνο»), ενώ ο απερχόμενος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί ζήτησε τη δραστηριοποίηση της ΕΚΤ υπέρ της ανάπτυξης.

«Πιστεύω ότι όλοι συμφωνούμε ως προς το γεγονός ότι οι διαφωνίες και οι διχογνωμίες δεν είναι καλές για το ευρώ» και ότι «οι κύριοι πολιτικοί παράγοντες κατανοούν αυτό το γεγονός», είπε.

Ο Μάριο Ντράγκι απέρριψε για μία ακόμη φορά τις εκκλήσεις για μία περισσότερο άμεση υποστήριξη της οικονομικής ανάπτυξης από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και κάλεσε αντίθετα τις κυβερνήσεις να συνεχίσουν την ανάταξη των δημοσιονομικών τους και τις μεταρρυθμίσεις, κυρίως στην αγορά εργασίας.

«Οι αξίες της κοινωνικής ολοκλήρωσης και της αλληλεγγύης εξακολουθούν να αποτελούν μέρος της κουλτούρας μου και δεν είμαι καθόλου αντίθετος με το ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο […] Αλλά κάθε κοινωνικό μοντέλο πρέπει να μπορεί να υποστηριχθεί» και δεν πρέπει να βασίζεται στην υπερχρέωση, είπε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 05 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο