Δευτέρα 08 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Οι αντιδράσεις των κομμάτων για τη συνέντευξη Βενιζέλου από την Ιπποκράτους

Οι αντιδράσεις των κομμάτων για τη συνέντευξη Βενιζέλου από την Ιπποκράτους

Έντονες επικρίσεις κατά του Ευάγγελου Βενιζέλου διατυπώνουν με ανακοινώσεις τους τα κόμματα, κοινός παρονομαστής των οποίων είναι οι ευθύνες του ιδίου του κ. Βενιζέλου για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα.

Έντονες επικρίσεις κατά του Ευάγγελου Βενιζέλου διατυπώνουν με ανακοινώσεις τους τα κόμματα, κοινός παρονομαστής των οποίων είναι οι ευθύνες του ιδίου του κ. Βενιζέλου για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης αναρωτήθηκε «πραγματικά, πόση απόσταση έχουν αυτά που είπε, σήμερα, ο κ. Βενιζέλος από το ‘λεφτά υπάρχουν’ του κ. Παπανδρέου;» «Προτού καν αναδειχθεί και επίσημα αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, άρχισε να τάζει στους πάντες τα πάντα, υποσχόμενος αποκατάσταση όλων των αδικιών που έκαναν, για δύο χρόνια, ο ίδιος και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Τελικά, ο κ. Βενιζέλος επιβεβαιώνει ότι δεν διαφέρει σε τίποτα από τον κ. Παπανδρέου».

Το ΚΚΕ τονίζει ότι «με πολύ θράσος ο Ευ.Βενιζέλος επιχειρεί να εμφανίσει το άσπρο ως μαύρο. Κατηγορεί το ΚΚΕ και την οργανωμένη λαϊκή πάλη για την υπεράσπιση των εργατικών – λαϊκών δικαιωμάτων ως ανευθυνότητα και τυχοδιωκτισμό που θα έχει δυσάρεστες επιπτώσεις στο λαό και ως υπεύθυνη τη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική που οδηγεί το λαό στην εξαθλίωση». Ο λαός, επισημαίνει το ΚΚΕ, πρέπει να τιμωρήσει σκληρά το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ με την πάλη και τη ψήφο του και για όσα βάρβαρα έκαναν εναντίον του και για τα χειρότερα που του φέρνουν, ενισχύοντας αποφασιστικά το ΚΚΕ.

Ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ Κωστής Αϊβαλιώτης δήλωσε: «Ο λαός έχει μια παροιμία: ‘Να σε κάψω Γιάννη, να σ’ αλείψω λάδι’. Αφού το ΠΑΣΟΚ κατέκαψε όλα τα ελληνικά νοικοκυριά, τώρα εκλιπαρεί να το ξαναστηρίξουν, προφανώς για να συνεχίσει το ‘θεάρεστο’ έργο του».

Ο ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει ότι ο κ. Βενιζέλος επί της ουσίας «δεσμεύεται ότι θα συνεχίσει την ίδια εγκληματική πολιτική και ότι θα τελειώσει το σχέδιο ισοπέδωσης των εργαζομένων, ξεπουλήματος της χώρας και συρρίκνωσης της δημοκρατίας». Δεν υπάρχει καμία λευκή σελίδα για τον άνθρωπο που συνέδεσε το όνομά του με κάθε μνημονιακή πολιτική, με κάθε μέτρο ύφεσης, λιτότητας, απολύσεων και λεηλασίας των εισοδημάτων, προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ και σημειώνει ότι «όποια συκοφαντική επίθεση και να εξαπολύσει στην Αριστερά, δεν μπορεί να κρύψει τις ευθύνες ούτε του ίδιου, ούτε της κυβέρνησης στην οποία συμμετέχει. Αυτοί που δεν έχουν προτάσεις για την έξοδο της χώρας από την κρίση είναι οι ίδιοι που έφεραν τη χώρα στη σημερινή κατάσταση, που στηρίζουν την πιο ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική σε Ελλάδα και Ευρώπη».

Η ΔΗΜΑΡ κατηγορεί τον κ. Βενιζέλο ότι με την συνέντευξή του «για πολλοστή φορά προσπάθησε να ωραιοποιήσει την κατάσταση και να αυτοεξαιρεθεί από την πολιτική που ασκείται. Οι πολίτες γνωρίζουν ότι ο αντιπρόεδρος και υπουργός Οικονομικών αποτελεί τη συνέχεια της κυβέρνησης του Γ.Παπανδρέου» . Η ΔΗΜΑΡ προσθέτει ότι το Μνημόνιο 2 αποτελεί τη συνέχεια του Μνημονίου 1 και τα δυσβάστακτα μέτρα ύψους 11,5 δισ. που προβλέπονται για τον Ιούνιο είναι η συνέχεια των μέτρων των δύο τελευταίων χρόνων.

«Ο κ. Βενιζέλος άρχισε την προεδρία του στο ΠΑΣΟΚ μιλώντας γενικά και αόριστα χωρίς καμία διάθεση ουσιαστικής αυτοκριτικής», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Δημήτρης Ζαφειριάδης. «Μπορεί να επαίρεται ότι πέτυχε τη ‘διαγραφή μέρους των χρεών’ της χώρας, αυτό δεν σημαίνει ότι μπορεί να διαγράψει τις ευθύνες του ΠΑΣΟΚ και της κυβέρνησής του για την πορεία της Ελλάδας ως εδώ», πρόσθεσε ο κ. Ζαφειριάδης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 08 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο