Συνεδριάζει το μεσημέρι το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ
Με αντικείμενο την προετοιμασία της επικείμενης Εθνικής Συνδιάσκεψης, αλλά και τις διαδικασίες για την εκλογή νέου προέδρου, συνεδριάζει το μεσημέρι το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, υπό την προεδρία του Γιώργου Παπανδρέου. Την άμεση εκλογή αρχηγού του ΠΑΣΟΚ μέσα από συνέδριο και όχι από τη βάση ζητούν με παρέμβασή τους επτά υφυπουργοί του κόμματος.
Με αντικείμενο την προετοιμασία της επικείμενης Εθνικής Συνδιάσκεψης, αλλά και τις διαδικασίες για την εκλογή νέου προέδρου, συνεδριάζει το μεσημέρι το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, υπό την προεδρία του Γιώργου Παπανδρέου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, επί τάπητος θα τεθεί το πλάνο που θα ακολουθηθεί γα την εκλογή του νέου προέδρου, από τη Συνδιάσκεψη του επόμενου Σαββατοκύριακου μέχρι τις κάλπες της 18ης Μαρτίου.
Η ομάδα των επτά υφυπουργών, Θ.Μωραΐτη, Γ.Πεταλωτή, Ι.Δριβελέγκα, Μ.Μπόλαρη, Σ.Ξυνίδη, Φ.Σαχινίδη και Μ.Όθωνα με παρέμβασή τους προτείνουν την άμεση εκλογή αρχηγού του ΠΑΣΟΚ μέσα από συνέδριο και όχι από τη βάση.
Σύμφωνα με την πρότασή τους, η προγραμματισμένη Εθνική Συνδιάσκεψη θα πρέπει να μετατραπεί σε έκτακτο συνέδριο του κόμματος και έπειτα από τις αναγκαίες τροποποιήσεις του καταστατικού να προχωρήσει σε εκλογή νέου αρχηγού.
Η ομάδα των «7», σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ζητήσει συνάντηση με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος επιστρέφει το απόγευμα της Παρασκευής από τις Βρυξέλλες και θα πραγματοποιηθεί το συντομότερο δυνατό.
Όπως αναφέρεται στο Έθνος της Παρασκευής, η συζήτηση στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ θα αφορά σε τεχνικές λεπτομέρειες, ενώ δεν αποκλείεται να τεθεί και το «θέμα Καρχιμάκη» – δηλαδή αν υφίσταται ηθικό αυμβίβαστο για την παραμονή του στη θέση του γραμματέα, δεδομένου ότι έχει σχέση εξ αγχιστείας με τον υποψήφιο πρόεδρο Χρήστο Παπουτσή.
Τα συστατικά του χυμού παντζαριού υποστηρίζουν την καρδιά και την κυκλοφορία του αίματος, ενώ παράλληλα συμβάλλουν στη φυσική ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης.