Υψηλοί τόνοι στη Βουλή για το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας
Σε υψηλούς τόνους ανάμεσα στον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο και τα κόμματα της αντιπολίτευσης -και κυρίως της Αριστεράς, που διαμαρτυρήθηκαν για τη διαδικασία του επείγοντος-, διεξάγεται στη Βουλή η συζήτηση του εφαρμοστικού νόμου για την ενοποίηση των επικουρικών ταμείων. Στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης για άλλη μία ημέρα τα γενόσημα φάρμακα. Το βράδυ η ψηφοφορία για το νομοσχέδιο.
Σε υψηλούς τόνους ανάμεσα στον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο και τα κόμματα της αντιπολίτευσης -και κυρίως της Αριστεράς, που διαμαρτυρήθηκαν για τη διαδικασία του επείγοντος-, άρχισε στη Βουλή η συζήτηση του εφαρμοστικού νόμου για την ενοποίηση των επικουρικών ταμείων.
Το ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ και ο ΛΑΟΣ έκαναν λόγο για πραξικοπηματική λογική, ενώ ο Ανδρέας Λοβέρδος κατηγόρησε την αντιπολίτευση για προσχηματική άγνοια.
Τα πυρά της αντιπολίτευσης εστιάζονται κυρίως στα γενόσημα φάρμακα και στη μετατροπή της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας, σε ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα.
Αντιδρώντας στις διαφωνίες για τα γενόσημα, ο Ανδρέας Λοβέρδος είπε: «Εδώ και πέντε μέρες διεξάγεται μια λυσσώδης μάχη, ενάντια σε μια παγκόσμια πολιτική και ενάντια στον αγώνα για ισορρόπηση της χώρας για τα γενόσημα φάρμακα. Εμείς απαντάμε με μια συγκροτημένη πολιτική».
Η συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου θα ολοκληρωθεί το βράδυ.
Η υπερβολική χρήση των smartphones συνδέεται με σημαντικές αλλαγές στον τρόπο που λειτουργεί ο εγκέφαλος, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στη διαχείριση των συναισθημάτων
Ο «Αυτόχειρας» του Νικολάι Έρντμαν σε σκηνοθεσία του Θανάση Θεολόγη κάνει πρεμιέρα στις 17 Απριλίου. Παραστάσεις κάθε Σάββατο και Κυριακή στο θέατρο Αλκμήνη.