Να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους, καλεί ο Τάσος Γιαννίτσης
Κάλεσμα προς τα κόμματα να στηριχθεί πολιτικά χωρίς επιφυλάξεις η κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου, απευθύνει από τις σελίδες του Βήματος της Κυριακής ο υπουργός Εσωτερικών Τάσος Γιαννίτσης. Ξεκάθαρο μήνυμα ότι η κυβέρνηση πρέπει να υποστηριχθεί για να επιτύχει τους στόχους της απευθύνει, σε συνέντευξή του στην ίδια εφημερίδα, και ο υπουργός Εξωτερικών και αντιπρόεδρος της ΝΔ Σταύρος Δήμας.
Κάλεσμα προς τα κόμματα να στηριχθεί πολιτικά χωρίς επιφυλάξεις η κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου, απευθύνει από τις σελίδες του Βήματος της Κυριακής ο υπουργός Εσωτερικών Τάσος Γιαννίτσης, τονίζοντας ότι αυτό που διακυβεύεται δεν είναι το ευρώ ή η δραχμή, αλλά οι αναγκαίες διαρθρωτικές αλλαγές για να πετύχει η χώρα την ανάπτυξη.
«Στήριξη σημαίνει ένα πράγμα: τήρηση της πολιτικής δέσμευσης που δόθηκε προς τον ελληνικό λαό με στόχο το καλό της χώρας και όχι για να κερδηθεί πολιτικός χρόνος» αναφέρει ο κ. Γιαννίτσης και προσθέτει: «Αλλιώς η θεατρική παράσταση ας σταματήσει άμεσα, και ο καθένας να έχει το θάρρος να αναλάβει τις ευθύνες του».
Ο κ. Γιαννίτσης τονίζει ότι αυτό που έχει σημασία είναι οι απαιτούμενες διαρθρωτικές αλλαγές και ότι «χωρίς αυτές τα δημοσιονομικά δεν θα αρκούν ποτέ» και «ανάπτυξη δεν θα δούμε ποτέ». Παράλληλα εκφράζει τη γνώμη ότι αυτό που παίζεται δεν είναι το ευρώ ή η δραχμή, αλλά αν όσα επιτεύχθηκαν τις τελευταίες δεκαετίες «θα γίνουν ή όχι και αυτά junk».
«Μία είναι η κεντρική προϋπόθεση για το πού θα φτάσουμε: να αποφασίσουμε ως κοινωνία ότι, είτε με σύμμαχο, είτε χωρίς σύμμαχο το πολιτικό σύστημα, θέλουμε να βγούμε από το τέλμα. Τότε το πολιτικό σύστημα θα συμμαχήσει, θέλει – δεν θέλει» επισημαίνει ο Τάσος Γιαννίτσης.
Ξεκάθαρο μήνυμα ότι η κυβέρνηση πρέπει να υποστηριχθεί για να επιτύχει τους στόχους της απευθύνει, σε συνέντευξή του στο Βήμα, και ο υπουργός Εξωτερικών και αντιπρόεδρος της ΝΔ Σταύρος Δήμας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κάρι Αν Φλέμινγκ: Πέθανε η ηθοποιός των «iZombie» και «Supernatural» σε ηλικία 51 χρόνων
- Μέτρα στήριξης λόγω των οικονομικών επιπτώσεων του πολέμου ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης – Δείτε αναλυτικά
- Γαλλία: Πέθανε ο πρώην πρωθυπουργός Λιονέλ Ζοσπέν
- Τέλος εποχής: Ο Ντιμίτρι Παγιέ «κρέμασε» τα παπούτσια του
- Η Γαλανόλευκη στη θάλασσα του Πειραιά για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821
- Τέμπη: Σε τεταμένο κλίμα η έναρξη της δίκης – Οργή για τις συνθήκες στην αίθουσα
- Γιατί χτυπούσαν κατσαρόλες την 25η Μαρτίου; Το σχεδόν ξεχασμένο ελληνικό έθιμο
- Ο Μετεωρολογικός Οργανισμός του ΟΗΕ επιβεβαιώνει ότι το 2015-2025 ήταν η θερμότερη δεκαετία που έχει καταγραφεί
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 23.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/jocke-wulcan-N_9yLWF3ikU-unsplash-1-315x220.jpg)






































![«Σωσίβιο» η ρύθμιση για το ελβετικό φράγκο [πίνακες]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/claudio-schwarz-K0oN3uwvuEw-unsplash-315x220.jpg)



















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442