Σε συμφωνία για την επιβίωση της μεσαίας τάξης καλεί τους Ρεπουμπλικανούς ο Μπ.Ομπάμα
Κρίσιμο σταυροδρόμι για την επιβίωση ή μη της αμερικανικής μεσαίας τάξης χαρακτήρισε ο Μπαράκ Ομπάμα τις εξελίξεις στο Καπιτώλιο και τις διαβουλεύσεις Δημοκρατών και Ρεπουμπλικανών για το φορολογικό, μετά το συμβιβασμό για δίμηνη παράταση των φοροαπαλλαγών σε Αμερικανούς εργαζομένους. Η συμφωνία -την οποία ο Αμερικανός πρόεδρος κύρωσε χαρακτηρίζοντάς την «καλή εξέλιξη, έστω και στο παρά πέντε πριν τις γιορτές»- πιστώνεται προσωπικά στον ίδιο τον Ομπάμα, που βγαίνει με ενισχυμένη την εικόνα ενός ηγέτη που μπορεί να σφυρηλατεί συναίνεση ανάμεσα στις δύο παρατάξεις.
Κρίσιμο σταυροδρόμι για την επιβίωση ή μη της αμερικανικής μεσαίας τάξης χαρακτήρισε ο Μπαράκ Ομπάμα τις εξελίξεις στο Καπιτώλιο και τις διαβουλεύσεις Δημοκρατών και Ρεπουμπλικανών για το φορολογικό, μετά το συμβιβασμό για δίμηνη παράταση των φοροαπαλλαγών σε Αμερικανούς εργαζομένους.
Η συμφωνία -την οποία ο Αμερικανός πρόεδρος κύρωσε χαρακτηρίζοντάς την «καλή εξέλιξη, έστω και στο παρά πέντε πριν τις γιορτές»- πιστώνεται προσωπικά στον ίδιο τον Ομπάμα, που βγαίνει με ενισχυμένη την εικόνα ενός ηγέτη που μπορεί να σφυρηλατεί συναίνεση ανάμεσα στις δύο παρατάξεις.
«Σοβαρή και σκληρή δουλειά περιμένει το Κογκρέσο και την κυβέρνηση μετά τις γιορτές» είπε ο Μπαράκ Ομπάμα, λέγοντας πως η συγκυρία αποτελεί για τη μεσαία εισοδηματική τάξη «ώρα επιβίωσης ή οικονομικής εξουθένωσης».
Οι πολιτικοί παρατηρητές σχολιάζουν στην Ουάσινγκτον ότι αυτή η διαμάχη για τις φοροαπαλλαγές είναι ικανή να αναζωπυρωθεί από τα τέλη του Ιανουαρίου 2012 και μετά.
«Χάρη στη διακομματική συμφωνία στο νομοσχέδιο, οι Αμερικανοί πολίτες που εργάζονται θα συνεχίσουν να έχουν φοροαπαλλαγές, το όφελος από τις οποίες το υπολογίζω προσωπικά στα χίλια δολάρια ανά νοικοκυριό» υπογράμμισε ο Ομπάμα.
«Οταν ξανασυνεδριάσει μετά τις διακοπές το Κογκρέσο, θέλω να εργαστεί χωρίς να γίνονται δράματα, χωρίς καθυστερήσεις, ώστε να προκύψει και μια νέα παράταση των φοροαπαλλαγών μέχρι το τέλος του 2012 για τους εργαζόμενους καθώς επίσης και για τα επιδόματα των ανέργων» υπογράμμισε με νόημα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Το Μπανγκλαντές υπέγραψε επιστολή προθέσεων για την απόκτηση Eurofighter από την Ιταλία
- Εκτέλεση θανατοποινίτη στη Φλόριντα – Είχε κριθεί ένοχος για τον φόνο μητέρας
- Τενερίφη: Ακόμα 4 τουρίστες νεκροί στην Ισπανία εξαιτίας γιγάντιων κυμάτων
- Σουδάν: Συνετρίβη μεταγωγικό αεροσκάφος – Δεν υπάρχουν επιζώντες
- Η αστυνομία στο Βερολίνο, μπορεί να μπει σε σπίτια και να εγκαθιστά κατασκοπευτικό λογισμικό
- Υεμένη: Ο Γκουτέρες καταδικάζει την παραπομπή υπαλλήλων του ΟΗΕ σε δίκη από τους Χούθι
- Ένας φοιτητής του Πανεπιστημίου του Κεντάκι πέθανε από πυροβολισμό και ακόμα ένας δίνει μάχη για την ζωή του
- Στα «ΝΕΑ» της Τετάρτης: Ελληνες κυανόκρανοι στη Λωρίδα της Γάζας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις



![Αγρότες πρόσφεραν κρόκο και μήλα στους διερχόμενους οδηγούς στην Κοζάνη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotes77-127x85.jpg)


![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 10.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/cristofer-maximilian-YK8Mvocj6yE-unsplash-315x220.jpg)




























![Αεροπλάνο προσγειώνεται πάνω σε αυτοκίνητο και όλοι επιβιώνουν με γρατζουνιές! [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/plane-crash231-315x220.jpg)


























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442