Καλά που είχε τον Βουγιούκα ο Παναθηναϊκός
Ο Παναθηναϊκός με κορυφαίο τον Βουγιούκα επικράτησε 71-66 της Μπάμπεργκ στο ΟΑΚΑ μετά από ένα κακό ποιοτικά παιχνίδι και ολοκλήρωσε με τον τρόπο αυτόν την τελευταία αγωνιστική της α' φάσης της Ευρωλίγκα.
Ο Παναθηναϊκός επικράτησε 71-66 της Μπάμπεργκ στο ΟΑΚΑ μετά από ένα κακό ποιοτικά παιχνίδι και ολοκλήρωσε με τον τρόπο αυτόν την τελευταία αγωνιστική της α’ φάσης της Ευρωλίγκα.
Οι «πράσινοι» δεν μπήκαν αποφασισμένοι στο παρκέ να χτυπήσουν τον αγώνα, κάτι που τελικά εκμεταλλεύτηκαν οι Γερμανοί, που προηγήθηκε με 8-0. Από την άλλη ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με 0/8 σουτ εντός παιδιάς και ο Διαμαντίδης πέτυχε στο 4′ , ενώ το πρώτο «πράσινο» καλάθι (2-8). Με ηγέτη τον Πλάις, οι Γερμανοί προηγήθηκαν για πρώτη φορά με διψήφιο αριθμό (12-22 και λίγο αργότερα 14-25).
Στη β’ περίοδο ο Βουγιούκας μείωσε σε 20-27 και στη συνέχεια η διαφορά ήταν σταθερά πάνω από τους 10 πόντους για τους φιλοξενούμενους. Ο Παναθηναϊκός έχασε κάποιες ευκαιρίες να μειώσει και τελικά έφυγε για τα αποδυτήρια στο -8 (30-38).
Φαίνεται ότι… κάτι συνέβη στην ανάπαυλα και οι «πράσινοι» εμφανίστηκαν μεταμορφωμένοι στο παρκέ. Ο Παναθηναϊκός δεν άργησε με σερί 7-0 μέσα σε 1.5 λεπτό να αλλάξει τα δεδομένα και με κορυφαίο τον Βουγιούκα πήρε για πρώτη φορά το προβάδισμα με 43-42 στο 25′.
Το ματς έλαβε χαρακτήρα ντέρμπι μέχρι το φινάλε αλλά οι «πράσινοι» μετέτρεψε το 62-63 του 36′ σε 69-66 στο 39′. Στα 20» ο Ρόμπερτς αστόχησε σε δύο τρίποντα και έτσι ο Σάτο κάρφωσε διαμορφώνοντας το τελικό 71-66.
Τα δεκάλεπτα: 12-22, 30-38, 56-53, 71-66.
Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Μάριτς, Μπατίστ 8, Σάτο 9(1), Πατ Καλάθης, Διαμαντίδης 14(2), Βουγιούκας 12, Καλάθης 7(1), Κυρίτσης, Σμιθ 4, Καϊμακόγλου 11(1), Γιασικεβίτσιους 6.
Μπάμπεργκ (Φλέμινγκ): Σούπουτ 11(2), Τάντα 5(1), Τζένκινς 6(1), Πλάις 9, Ρόμπερτς 11(2), Γιάκομπσεν 2, Τάκερ 10, Γκαβέλ 3(1), Σλότερ 9.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Το αμερικανικό υπουργείο Υγείας παίρνει διαζύγιο από την επιστήμη – Χωρίς εμβόλιο για την ηπατίτιδα τα βρέφη
- Μέσι: Το μήνυμα υπερηφάνειας του μετά την κατάκτηση του τίτλου στο MLS
- Από το Παρίσι στη Νέα Υόρκη και τη Σεούλ – Με «άρωμα» Ευρώπης οι κορυφαίες πόλεις του κόσμου για το 2025
- Σούπερ μάρκετ: Πώς κλείνει το καλάθι του 2025 και ο γρίφος του 2026
- «Μια φορά, πριν πεθάνω» – Δραματική έκκληση στη «Μέδουσα» Μέγκαν Μαρκλ από τον ακρωτηριασμένο πατέρα της – «Δεν επικοινώνησε»
- Λαμπαδηδρόμος στην Αθήνα o γιατρός που ανακάλυψε φάρμακο για τον καρκίνο και είναι μέτοχος των Lakers




