Ο Michael Schumacher «έκλεψε» τον τίτλο του 1994, λέει ο J. Verstappen
Ο Ολλανδός υποστηρίζει ότι η Benetton του Γερμανού είχε παράνομα ηλεκτρονικά συστήματα πρόσφυσης τη χρονιά που κέρδισε το πρώτο του πρωτάθλημα, καθώς και ότι "...δεν είναι superman, όπως πιστεύουν οι περισσότεροι".
Ο Jos Vertsappen, που οδηγούσε μαζί με τον Michael Schumacher στη Benetton το 1994, ρίχνει «λάδι στη φωτιά» της διαχρονικής φημολογίας ότι ο Γερμανός έγινε παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 εκείνη τη χρονιά χρησιμοποιώντας απαγορευμένα συστήματα ελέγχου πρόσφυσης του μονοθεσίου.
Ο πρώτος από τους επτά παγκόσμιους τίτλους του «Schumi» συνοδεύτηκε από τις φήμες ότι η Benetton, υπό την ηγεσία του Flavio Briatore, είχε καταφέρει να «κρύψει» στο ηλεκτρονικό κύκλωμα του μονοθεσίου traction control και άλλες αντίστοιχες τεχνολογίες υποβοήθησης. Η FIA ποτέ δεν επιβεβαίωσε, πάντως, κάτι τέτοιο.
«Ξέρω τι συνέβη όταν ήμασταν μαζί στη Benetton», είπε ο Jos Verstappen. «Ο κόσμος μπορεί να νομίζει ότι ψάχνω για δικαιολογίες, αλλά ξέρω ότι το μονοθέσιό του ήταν διαφορετικό από το δικό μου».
Ο Ολλανδός συνέχισε: «Πάντοτε πίστευα ότι ήταν αδύνατον. Φρέναρα στο όριο, έστριβα όσο ταχύτερα μπορούσα – πως τα κατάφερνε, λοιπόν, ο Schumacher; Κάτι πήγαινε στραβά. Υπήρχαν ηλεκτρονικά συστήματα υποβοήθησης.
Δεν αναφέρθηκε τίποτα, αλλά ήμουν πεπεισμένος για αυτό και όταν αργότερα ρώτησα τον Flavio Briatore, μου απάντησε ‘καλύτερα να μην μπούμε σε αυτή την κουβέντα’. Οπότε, γνωρίζω αρκετά τώρα.
Όπως κάθε άλλος οδηγός, ο Michael επίσης εξαρτάται από το μονοθέσιό του. Για τους περισσότερους ανθρώπους ήταν θεός, αλλά δεν είναι superman. Με ένα Καρτ δεν με κέρδισε ποτέ», κατέληξε ο Jos Verstappen.
Αναρωτιέσαι γιατί κάποιοι άνθρωποι αποκτούν τεράστια επιρροή και followers στα social media, ενώ άλλοι μένουν στην αφάνεια; Η ψυχολογία έχει την απάντηση.
Kάθε Κυριακή στις 11:30 π.μ, σε μια παράσταση για όλη την οικογένεια που υμνεί τη φιλία, την ελευθερία και το μεγάλο ταξίδι της ζωής από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση.
Την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου, η Κρινιώ Νικολάου ανεβαίνει στη σκηνή του Stage 7, μαζί με τον Θάνο Πανουργιά, για την μουσικοθεατρική παράσταση Κόντρα ρόλος.
Η παράσταση «φαινόμενο» για την ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, με πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές σε όλο τον κόσμο, έρχεται στις 25 και 26 Απριλίου στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας