Χωρίς μετρό θα μείνει η Αθήνα την Πέμπτη και την Παρασκευή 8 και 9 Δεκεμβρίου μετά την απόφαση των εργαζομένων να προχωρήσουν σε 48ωρη απεργία. Κλειστό θα είναι από την προσεχή Παρασκευή έως και την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου το τμήμα Ομόνοια-Ταύρος του ΗΣΑΠ, λόγω των εργασιών ανακαίνισης. Πάντως, από τις 12 Δεκεμβρίου, το έργο της ανακαίνισης των γραμμών, για το οποίο ταλαιπωρήθηκαν οι επιβάτες επί τρία χρόνια, ολοκληρώνεται.
Χωρίς μετρό θα μείνει η Αθήνα την Πέμπτη και την Παρασκευή 8 και 9 Δεκεμβρίου μετά την απόφαση των εργαζομένων να προχωρήσουν σε 48ωρη απεργία.
Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στην επίθεση που δέχθηκε ο πρόεδρος των εργαζομένων Αντώνης Σταματόπουλος και ένας συνάδελφός του την Τρίτη από συναδέλφους τους του ΗΣΑΠ.
Εξάλλου, κλειστό θα είναι από την Παρασκευή έως και την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου το τμήμα Ομόνοια-Ταύρος του ΗΣΑΠ, λόγω των εργασιών ανακαίνισης των σιδηροδρομικών γραμμών.
Η εξυπηρέτηση των επιβατών στο τμήμα Ομόνοια-Ταύρος θα γίνεται με το ίδιο εισιτήριο από τις υπάρχουσες λεωφορειακές γραμμές, καθώς και από την ειδική λεωφορειακή γραμμή 011 (EXPRESS) που θα λειτουργεί τις συγκεκριμένες ημέρες για το σκοπό αυτό.
H διοίκηση διαβεβαιώνει ότι πρόκειται για την τελευταία αναστάτωση, αφού από τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου τα δρομολόγια θα διεξάγονται κανονικά σε όλο το μήκος της γραμμής.
Τα έργα στον ΗΣΑΠ για την ανακαίνιση των γραμμών κράτησαν τρία ολόκληρα χρόνια.