Η πώληση της ΔΕΠΑ και 35 ακινήτων δρομολογείται για το α΄τρίμηνο του 2012
H Eλλάδα σκοπεύει να προχωρήσει σε πώληση της ΔΕΠΑ και 35 ακινήτων κατά το α' τρίμηνο του 2012, δήλωσε ο επικεφαλής του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων, Κ.Μητρόπουλος, σε συνάντηση με επιχειρηματίες από τη Ν.Κορέα. Πρόσθεσε πως στο β' εξάμηνο του 2012 το Δημόσιο θα προχωρήσει στην παραχώρηση 12 λιμανιών και 39 περιφερειακών αεροδρομίων, αλλά και στη διάθεση της συμμετοχής του σε ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ. Ωστόσο, η επιδείνωση του οικονομικού κλίματος σε διεθνή βάση θέτει εν αμφιβόλω την επίτευξη των στόχων σε ό,τι αφορά τα προσδοκώμενα έσοδα.
Στην πώληση της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου (ΔΕΠΑ) και 35 δημοσίων ακινήτων το α’ τρίμηνο του 2012 προσανατολίζεται το Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ).
Ο διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ Κ.Μητρόπουλος σε συνάντηση που είχε σήμερα (Δευτέρα) με επιχειρηματίες από τη Νότιο Κορέα αποκάλυψε πως το ελληνικό Δημόσιο σκοπεύει να προχωρήσει στην πώληση της ΔΕΠΑ και 35 ακινήτων εντός του πρώτου τριμήνου 2012.
Ο ίδιος πρόσθεσε πως στο δεύτερο εξάμηνο του επόμενου έτους το Δημόσιο θα προχωρήσει στην παραχώρηση 12 λιμανιών και 39 περιφερειακών αεροδρομίων, αλλά και στη διάθεση της συμμετοχής του σε ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ.
Ωστόσο, σύμφωνα με την Διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ το Ελληνικό Δημόσιο ενδέχεται να μην επιτύχει τους στόχους για έσοδα 9,3 δισ. ευρώ από αποκρατικοποιήσεις το 2012, εξαιτίας της επιδεινώσεως του οικονομικού κλίματος στην Ευρώπη.
Υπενθυμίζεται πως η κυβέρνηση και η τρόικα είχαν αρχικώς συμφωνήσει σε έσοδα 5 δισ. ευρώ από αποκρατικοποιήσεις μέχρι το τέλος του 2011, στόχος που αναθεωρήθηκε στα 4 δισ. ευρώ, ενώ τελικώς το Δημόσιο αναμένεται να εισπράξει μόνο 1,8 δισ. ευρώ εφέτος από ιδιωτικοποιήσεις.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ντακότα Τζόνσον: «Κάποιοι χρηματοδότες ταινιών είναι πραγματικά σκοτεινοί, ύποπτοι»
- Aκτινογραφία των διαβάσεων στην Αθήνα – Γιατί οι διαβάτες εξακολουθούν να πεθαίνουν
- Συντάξεις: Αντίστροφη μέτρηση για την καταβολή τους – Οι ημερομηνίες ανά ταμείο
- Η συγκλονιστική εξομολόγηση του Νεϊμάρ: «Ζήτησα βοήθεια για την ψυχική μου υγεία, είχα φτάσει στο μηδέν»
- Κρήτη: Ώρες αγωνίας για τον ορειβάτη στα Αστερούσια Όρη – Ζητήθηκε η συνδρομή Super Puma
- Πώς η Netflix κέρδισε τη Warner Bros.: Το παρασκήνιο Σαράντος–Τραμπ
- ΑΕΚ: Ποια είναι η πρώτη εκτίμηση για τον τραυματισμό του Γκατσίνοβιτς
- Σάλος στη Ρωσία: Μητέρα έβαλε τον γιο της σε σακούλα και ρούφηξε τον αέρα – Φώναζε το παιδί
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις



![«Ο Ζελένσκι δεν έχει διαβάσει» την ειρηνευτική πρόταση ισχυρίζεται ο Τραμπ [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/2025-12-08T001426Z_1049272535_RC2ZBIA2EIWE_RTRMADP_5_USA-TRUMP-KENNEDY-CENTER-127x85.jpg)


![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 08.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-igor-cibulsky-75306089-8637937-315x220.jpg)






























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442