Ενα ταξίδι στον κόσμο της φαντασίας, μέσα από την ποίηση του Νίκου Καββαδία και τη μουσική του Θάνου Μικρούτσικου
Ένα περιπετειώδες και γοητευτικό μουσικό παραμύθι, με τίτλο «Ταξιδεύοντας με τον Σταυρό του Νότου»
εμπνευσμένο από τον «Σταυρό του Νότου» σε ποίηση Νίκου Καββαδία και μουσική Θάνου Μικρούτσικου παρουσιάζεται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών το Δεκέμβριο σε 10 παραστάσεις.
Τα κείμενα υπογράφει η Μαρία Παπαγιάννη.
Ένα διαφορετικό χριστουγεννιάτικο πολυθέαμα με τη συμμετοχή σπουδαίων τραγουδιστών, μουσικών, ηθοποιών και χορευτών που απευθύνεται στη φαντασία και την ωριμότητα των παιδιών αλλά και στην ευαισθησία των μεγάλων.

«Ο Σταυρός του Νότου» σε ποίηση Νίκου Καββαδία είναι ένα έργο ζωντανό για το δημιουργό του, Θάνο Μικρούτσικο, αφού από την εποχή της σύνθεσης των πρώτων τραγουδιών (1977) μέχρι σήμερα, αλλάζει συνεχώς και είναι η αιχμή του δόρατος της τραγουδοποιίας του.
Τα θρυλικά πλέον τραγούδια του συνθέτη που έφεραν τον «μεγάλο ταξιδευτή της ποίησης» κοντά στους νέους αφού τους προέτρεπαν να «χορέψουν πάνω στο φτερό του καρχαρία», να ξεπεράσουν τα όριά τους και να κατακτήσουν το αδύνατο, γίνονται σήμερα το έναυσμα για μια παράσταση γεμάτη μουσικές, παραμύθια και σκηνικά σύμβολα που φιλοδοξεί να συμπαρασύρει και τη νεότερη γενιά σ’ ένα ταξίδι στον κόσμο της φαντασίας.
Το χριστουγεννιάτικο πολυθέαμα «Ταξιδεύοντας με τον Σταυρό του Νότου» που θα παρουσιαστεί σε δέκα παραστάσεις από 22 έως και 30 Δεκεμβρίου (22, 23, 26, 27, 28, 29 και 30/12 στις 8.30μμ και 23, 26 και 30/12 στις 5μμ), στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης (διαμορφωμένης ειδικά για την εκδήλωση, από τον Γιώργο Βαφιά, σαν ένα μεγάλο καράβι), ξετυλίγεται σαν ένα παραμύθι που ζωντανεύει επί σκηνής με τρόπο αφηγηματικό και θεατρικό, με μουσική και χορό.
Οι δημοφιλείς συνθέσεις του Θάνου Μικρούτσικου – με τον ίδιο, φυσικά, παρόντα και σε ρόλο ερμηνευτή – συνταξιδεύουν με τα κείμενα που έγραψε η συγγραφέας Μαρία Παπαγιάννη, εμπνευσμένη από τις μαγικές εικόνες που ξεπροβάλλουν από τα κείμενα του Καββαδία αλλά και άλλες, προερχόμενες από γνωστά ναυτικά παραμύθια, ελληνικά και ξένα.

Οι παραμυθάδες – τραγουδιστές:
Χρήστος Θηβαίος, Κώστας Θωμαΐδης, Ρίτα Αντωνοπούλου και Άννα Λινάρδου
Οι μουσικοί:
Θύμιος Παπαδόπουλος (στα πνευστά) και Νίκος Τουλιάτος (στα κρουστά)
Οι ηθοποιοί:
Χρήστος Μαλάκης και Νικόλας Αγγελής
Χορογραφίες: Σεσίλ Μικρούτσικου
Οι χορευτές:
Νικολέτα Καρμίρη, Αλεξία Κωστή, Κατερίνα Λιόντου, Κωνσταντίνα Μικρούτσικου, Δήμητρα Χαραλάμπους και Πέγκυ Ψυχογιού.
Τη σκηνοθετική επιμέλεια της παράστασης έχει ο Θάνος Μικρούτσικος.
Βοηθός σκηνοθέτη: Αγγελική Πέτκου.
Σχεδιασμός φωτισμού: Τάσος Παλαιορούτας.
Σχεδιασμός ήχου: Μπάμπης Μπλαζουδάκης.
Επιμέλεια παραγωγής: Cricos- Μάνος Τρανταλίδης.

Η παράσταση-παραγωγή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών «Ταξιδεύοντας με τον Σταυρό του Νότου» εντάσσεται στο πλαίσιο της Σειράς Ειδικές Εμφανίσεις-Παιδικό Θέαμα.

Οι τιμές των εισιτηρίων για τις παραστάσεις είναι € 14 (Γ’ Ζώνη), € 25 (Β’ Ζώνη), € 35 (Α’ Ζώνη: € 35), € 50 (Διακεκριμένη Ζώνη)
Φοιτητικά-Παιδικά: Έκπτωση 50% επί της τιμής της κάθε ζώνη
Πληροφορίες για το κοινό στο τηλέφωνο: 210 72.82.333
και στην ιστοσελίδα του ΜΜΑ: www.megaron.gr

Βραδινές παραστάσεις: Πέμπτη 22, Παρασκευή 23, Δευτέρα 26, Τρίτη 27, Τετάρτη 28, Πέμπτη 29 & Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου, ώρα 20:30
Απογευματινές παραστάσεις: Παρασκευή 23, Δευτέρα 26 & Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου, ώρα 17:00
Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης
Η προπώληση των εισιτηρίων άρχισε

Θάνος Μικρούτσικος