Ανυπολόγιστες παράπλευρες απώλειες αν φύγει η Ελλάδα από το ευρώ επιμένει ο Άκερμαν
Ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα είχε καταστροφικές και ανυπολόγιστες παράπλευρες απώλειες, επιμένει ο επικεφαλής της Deutsche Bank Γιόζεφ Άκερμαν. Ακόμη υποστηρίζει ότι η έκδοση ευρωομολόγων αυτή τη στιγμή θα έστελνε «λάθος μήνυμα στις αγορές» και ως εκ τούτου τάσσεται ενάντια σε μια τέτοια επιλογή. Αντίθετο τον βρίσκει και η ενίσχυση του ρόλου της ΕΚΤ ως μέσο για την αντιμετώπιση της κρίσης. Πρέπει να αυξηθεί η πίεση στις υπερχρεωμένες χώρες, επαναλαμβάνει.
Ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα είχε καταστροφικές και ανυπολόγιστες παράπλευρες απώλειες, επιμένει ο επικεφαλής της Deutsche Bank Γιόζεφ Άκερμαν, προσθέτοντας ότι ο κίνδυνος μετάστασης από την Ελλάδα υποτιμήθηκε από όλους.
Ακόμη υποστηρίζει ότι η έκδοση ευρωομολόγων αυτή τη στιγμή θα έστελνε «λάθος μήνυμα στις αγορές» και ως εκ τούτου τάσσεται ενάντια σε μια τέτοια επιλογή.
«Δεν νομίζω ότι τα ευρωομόλογα θα ήταν μια καλή λύση προς το παρόν» τόνισε σε ομιλία του στη Σεούλ.
Αντίθετο τον βρίσκει και η ενίσχυση του ρόλου της ΕΚΤ ως μέσο για την αντιμετώπιση της κρίσης.
Όπως εξήγησε είναι ενάντια στη δράση της ΕΚΤ ως «πιστωτή έσχατης ανάγκης», που θα της επέτρεπε να αγοράσει απεριόριστη ποσότητα κρατικών ομολόγων.
Πρέπει να αυξηθεί η πίεση στις υπερχρεωμένες χώρες, επαναλαμβάνει.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τα ακίνητα αποκτούν μοναδική ταυτότητα
- Βουνό οι υποχρεώσεις για φορολογούμενους και ασφαλισμένους
- Ντιν Μάρτιν: Ο «Βασιλιάς του Κουλ» που έντυσε τον χειμώνα με τη φωνή του
- Γιατί αυξάνονται κατακόρυφα οι ανήλικοι κρατούμενοι
- Μην το κρατάς μέσα σου: Το βρίσιμο μπορεί να σου «φτιάξει» τη συγκέντρωση και τη παραγωγικότητα;
- Γιατί το στυλ δεν είναι πανάκεια – Και η Μπριζίτ Μπαρντό είναι το ιδανικό παράδειγμα
- Αγροτικές κινητοποιήσεις: Πρωτοχρονιά στα μπλόκα για τους αγρότες, με ανοιχτούς δρόμους – «Ποντάρει» στο ρήγμα η κυβέρνηση
- Μπανγκλαντές: Πέθανε η Χαλέντα Ζία πρώτη γυναίκα που έγινε πρωθυπουργός της χώρας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 30.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/michael-chere-PV8dauzbvtA-unsplash-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442