Η Allianz δηλώνει ότι θα αποδεχθεί το «κούρεμα» 50% στα ομόλογα
Ο γερμανικός ασφαλιστικός όμιλος Allianz είπε ότι θα αποδεχθεί την απομείωση κατά 50% στα ελληνικά κρατικά ομόλογα που έχει στο χαρτοφυλάκιο του. Συγκεκριμένα, προχώρησε σε απομείωση 54% που πέρασε στα αποτελέσματα δεύτερου τριμήνου.
Ο γερμανικός ασφαλιστικός όμιλος Allianz είπε ότι θα αποδεχθεί την απομείωση κατά 50% στα ελληνικά κρατικά ομόλογα που έχει στο χαρτοφυλάκιο του.
«Όσον αφορά την συμμετοχή μας σε αρκετές από τις συζητήσεις (που έγιναν), μπορείτε να συμπεράνετε ότι θα συμμετάσχουμε σε αυτό», είπε ο οικονομικός διευθυντής του ομίλου Πολ Αχλάιτνερ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Der Standard.
Συγκεκριμένα, η εταιρεία προχώρησε σε απομείωση 54% που πέρασε στα αποτελέσματα δεύτερου τριμήνου.
Η εταιρεία εκτιμά ώς δεν πρόκεται να υπάρξουν περαιτέρω επιπτώσεις από αποφάσεις της ΕΕ στα αποτέλεσματα τέταρτου τριμήνου, αν και αυτό θα εξαρτηθεί από πως θα αποδεχθούν οι αγορές την προτεινόμενη λύση και πως αυτή θα εφαρμοστεί τεχνικά.
Η Allianz χαιρέτισε τις αποφάσεις της Ευρωζώνης για την ελληνική κρίση χρέους, λέγοντας ότι δείχνουν πως είναι ικανή να επιτύχει βιώσιμους συμβιβασμούς.
«Αυτό θα είναι ο ακρογωνιαίος λίθος για μία μακροπρόθεσμη λύση στην κρίση χρέους», επισήμανε.
Η ασφαλιστική βιομηχανία κατείχε 24 δισ. ευρώ ελληνικού χρέους στα τέλη του 2010, ωστόσο το ποσοστό της έκθεσής τους δεν είναι τόσο ξεκάθαρο όσο αυτό των τραπεζών, οι οποίες υποχρεώθηκαν να αποκαλύψουν λεπτομέρειες σχετικά με τα ελληνικά ομόλογα που κατέχουν στο πλαίσιο των τεστ αντοχής στα οποία υποβλήθηκαν.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ήβη Αδάμου: Το τέλος της συνεργασίας της με τον Νίκο Οικονομόπουλο και το μήνυμα
- Καρδίτσα: Ομολόγησε ένας από τους συλληφθέντες της δολοφονίας του τραγουδιστή
- Ανακοινώσεις Μητσοτάκη στις 10:30 για μέτρα λόγω των οικονομικών επιπτώσεων από τον πόλεμο
- Ισοκράτης: Η παιδεία ως δύναμη του λόγου (Μέρος ΙΖ’)
- Ο Τσιτσιπάς ηττήθηκε εύκολα από τον Φις κι έμεινε εκτός Miami Open
- Η Νάξος στους πιο μαγευτικούς ηλιόλουστους προορισμούς της Ευρώπης για τους Ιρλανδούς
- Στα ύψη οι τιμές των οπωροκηπευτικών εξαιτίας των ακριβών καυσίμων
- O Πασκουάλ πήρε θέση για τα σενάρια μεταγραφών στην Μπαρτσελόνα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 23.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/jocke-wulcan-N_9yLWF3ikU-unsplash-1-315x220.jpg)






















![«Σωσίβιο» η ρύθμιση για το ελβετικό φράγκο [πίνακες]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/claudio-schwarz-K0oN3uwvuEw-unsplash-315x220.jpg)


































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442