Πρεμιέρα με το δεξί για τον Κολοσσό που νίκησε τον… Γιάνκοβιτς
«Με το δεξί» άρχισε τις υποχρεώσεις του στη φετινή Α1 Ανδρών ο Κολοσσός Ρόδου, ο οποίος κράτησε αλώβητη την έδρα του στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Οι Ροδίτες επικράτησαν 72-67 του Πανιωνίου στο «Βενετόκλειο», με τον Ρούμπεν Μπόικιν να τελειώνει τον αγώνα με 20 πόντους.
«Με το δεξί» άρχισε τις υποχρεώσεις του στη φετινή Α1 Ανδρών ο Κολοσσός Ρόδου, ο οποίος κράτησε αλώβητη την έδρα του στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Οι Ροδίτες επικράτησαν 72-67 του Πανιωνίου στο «Βενετόκλειο», με τον Ρούμπεν Μπόικιν να τελειώνει τον αγώνα με 20 πόντους.
Από το τζάμπολ της αναμέτρησης ο Κολοσσός επέβαλε το ρυθμό του και δεν επέτρεψε για περίπου 34 λεπτά στον Πανιώνιο να κάνει όνειρα ανατροπής και διεκδίκησης της νίκης.
Με το… καλημέρα οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με νταμπλ σκορ (14-7), ενώ 45» πριν τη λήξη της περιόδου εκτόξευσαν τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό (17-7), για να μπουν στο δεύτερο δεκάλεπτο με τον φωτεινό πίνακα να γράφει 18-9.
Με πρωταγωνιστή στην επίθεση τον Χάτεν ο Κολοσσός εξασφάλισε μία διαφορά ασφαλείας, απέναντι σε έναν Πανιώνιο που μέχρι το ημίχρονο δεν είχε ευστοχήσει σε τρίποντο και «έβλεπε» τον Γιάνκοβιτς, ο οποίος τελείωσε τον αγώνα με 25 πόντους, να παλεύει μάταια για την ανατροπή.
Οι δύο ομάδες πήραν το δρόμο προς τα αποδυτήρια με τον Κολοσσό στο +17 (42-25), ενώ ούτε η τρίτη περίοδος ήταν αρκετή για την υπέρβαση από πλευράς «κυανέρυθρων». Στον… επίλογο του αγώνα, ο Πανιώνιος προσπάθησε, αλλά ο χρόνος δεν ήταν με το μέρος του…
Τα δεκάλεπτα: 18-9, 42-25, 54-40, 72-67.
ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΡΟΔΟΥ (Βασίλης Φραγκιάς): Λιακόπουλος 6, Χάτεν 13 (1), Καλαϊτζής 2, Πάνος 2, Γεωργαλής, Ασημακόπουλος, Μπόικιν 20 (2), Χαρίσης 8, Τσάμης 13, Χόπσον 8 (1), Αυγενικός.
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Γιώργος Μπαρτζώκας): Ξανθόπουλος 2, Κις 5 (1), Αθανασούλας 2, Στέφεσον 8, Ντίμπλερ 6 (2), Μπατής 10 (3), Γιάνκοβιτς 25 (1), Καββαδάς 1, Ιωάννου, Σαρικόπουλος 8, Νάντζφεϊ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Εγκαίνια για το νέο γήπεδο στο Δήμο Πολυγύρου
- «Φως στο Τούνελ» στο MEGA: Κυρίαρχο στην τηλεθέαση και την Παρασκευή 20 Μαρτίου
- Η Μαρίνα Αμπράμοβιτς θέλει να γιατρέψει την πληγωμένη σας καρδιά με έμπνευση από τη Μαρία Κάλλας
- Ο Μάνταλος και το μήνυμα στον γιο του για την ΑΕΚ
- Σε εξέλιξη η εξειδίκευση των μέτρων για fuel pass και παρεμβάσεις σε ακτοπλοϊκά εισιτήρια
- Βιοτέχνης ή πυροσβέστης; Η ΑΙ αναγκάζει του νέους να αλλάξουν επαγγελματικό προσανατολισμό

