Διαδήλωση Βούλγαρων εθνικιστών κατά των Ρομά
Περίπου 2.000 Βούλγαροι διαδήλωσαν το Σάββατο στο κέντρο της Σόφιας στη Βουλγαρία κατά της μειονότητας των Ρομά στη χώρα και ζητώντας να τερματιστεί η ασυλία του οργανωμένου εγκλήματος στη χώρα.
Περίπου 2.000 Βούλγαροι διαδήλωσαν το Σάββατο στο κέντρο της Σόφιας στη Βουλγαρία κατά της μειονότητας των Ρομά στη χώρα και ζητώντας να τερματιστεί η ασυλία του οργανωμένου εγκλήματος στη χώρα.
Οι διαδηλωτές –πολλοί ήταν νεαρά μέλη του εθνικιστικού κόμματος Βουλγαρική Εθνική Ένωση, αναφέρει το Reuters– κατήγγειλαν ότι οι Αρχές δείχνουν μία «ψεύτικη ανοχή στους Ρομά» και ζήτησαν την εφαρμογή των νόμων.
Περισσότερες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας προετοιμάζονται για αργότερα το Σάββατο και την Κυριακή.
Στις αρχές της εβδομάδας η χώρα συγκλονίστηκε από διαδηλώσεις που στράφηκαν κατά των Ρομά και είχαν σαν αφορμή το θάνατο νεαρού ο οποίος παρασύρθηκε από αυτοκίνητο που ανήκει στη συνοδεία του αυτοαποκαλούμενου βασιλιά των Ρομά, Κίριλ Ράσκοφ.
Ο πρόεδρος της χώρας έσπευσε μάλιστα να συγκαλέσει το συμβούλιο εθνικής ασφάλειας για ανά αντιμετωπίσει την κρίση, η οποία, πέρα από ένα νεκρό από καρδιακή προσβολή και τις καταστροφές, δεν προκάλεσε άλλα θύματα.
Τελικά ο Ράσκοφ συνελήφθη και κρατείται στην Φιλιππούπολη.
Μερικές εβδομάδες πριν από τις προεδρικές εκλογές της 23ης Οκτωβρίου οι ταραχές ήταν πλήγμα για την κυβέρνηση του Μπόικο Μπορίσοφ που, παρά τις υποσχέσεις της, δεν φαίνεται να έχει καταφέρει να εξαλείψει την εγκληματικότητα και τη διαφθορά.
Ο πρωθυπουργός μάλιστα απέδωσε τα γεγονότα σε πολιτική υποκίνηση και εκτίμησε ότι θα τερματιστούν αμέσως μετά τις εκλογές.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Το άγχος κατά την πρώιμη παιδική ηλικία συνδέεται με πεπτικά προβλήματα – Τι έδειξαν μελέτες
- «Ο ατζέντης του Μίλερ-ΜακΙντάιρ έρχεται στην Ελλάδα»
- Μαξίμου gate: Η κυβέρνηση πρέπει να καταλάβει ότι θα λογοδοτήσει για τις υποκλοπές
- Μπεν Νίνταμ: Εξελίξεις στην εξαφάνιση – Άνδρας ισχυρίζεται ότι είναι το χαμένο παιδί
- Athens Features in Time Out’s 2026 Ranking
- Ο Λαπόρτα φέρνει αύξηση μπάτζετ και… μεταγραφές στην Μπαρτσελόνα: Πάει για διπλό… χτύπημα με Ράιτ και Τάις
- Η Νάταλι Πόρτμαν γράφει ένα συγκινητικό γράμμα στα παιδιά της
- Κίνηση στους δρόμους: Μποτιλιάρισμα στον Κηφισό – Καθυστερήσεις στην Αττική Οδό
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 17.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/randy-kinne-P7nRBkxx_mg-unsplash-1-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442