Ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών ζητεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή
Στην ανάγκη ενίσχυσης της κεφαλαιακής επάρκειας κάποιων ευρωπαϊκών τραπεζών αναφέρθηκε ο Ευρωπαίος Επίτροπος αρμόδιος για την Εσωτερική Αγορά Μισέλ Μπαρνιέ σε συνεντεύξεις που παραχώρησε στην εφημερίδα Le Figaro και στο τηλεοπτικό δίκτυο I-Tele. Αναφερόμενος στην πιθανότητα ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών με δημόσιους πόρους δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ορισμένες τράπεζες να έχουν ανάγκη τη βοήθεια του κράτους, ωστόσο ξεκαθάρισε πως αυτό πρέπει να γίνει σε περιορισμένο βαθμό.
Στην ανάγκη ενίσχυσης της κεφαλαιακής επάρκειας κάποιων ευρωπαϊκών τραπεζών αναφέρθηκε ο Ευρωπαίος Επίτροπος αρμόδιος για την Εσωτερική Αγορά Μισέλ Μπαρνιέ σε συνεντεύξεις που παραχώρησε στην εφημερίδα Le Figaro και στο τηλεοπτικό δίκτυο I-Tele.
Αναφερόμενος στην πιθανότητα ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών με δημόσιους πόρους δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ορισμένες τράπεζες να έχουν ανάγκη τη βοήθεια του κράτους, ωστόσο ξεκαθάρισε πως αυτό πρέπει να γίνει σε περιορισμένο βαθμό. «Η εποχή που μπορούσαμε να διασώσουμε τις τράπεζες με τη βοήθεια των φορολογουμένων έχει τελειώσει», δήλωσε.
Ο ίδιος ξεκαθάρισε πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προετοιμάζεται για το θέμα αυτό και υπενθύμισε ότι κατά τη διάρκεια των τελευταίων τεστ αντοχής των ευρωπαϊκών τραπεζών, 9 τράπεζες απέτυχαν και 16 άλλες μόλις που πέρασαν τα τεστ και πρέπει επίσης να ανακεφαλαιοποιηθούν.
«Οι τράπεζες όταν έχουν ανάγκη πρέπει να κάνουν μόνες τους ανακεφαλαιοποίηση», είπε ο Μπαρνιέ εκτιμώντας πως στις αγορές υπάρχουν τα μέσα για να γίνει κάτι τέτοιο.
Η παράσταση Ήμερη – Η Ανατομία μιας Πτώσης, εμπνευσμένη από το έργο, τη ζωή και τη φιλοσοφία του κορυφαίου Ρώσου συγγραφέα, επιχειρεί μια σύγχρονη, εσωτερική ανάγνωση πάνω στην έννοια της πτώσης — σωματικής, ηθικής και υπαρξιακής.
Ο καθηλωτικός μονόλογος του Ανδρέα Φλουράκη «ΤΑΠ ΑΟΥΤ» ανεβαίνει στο ανανεωμένο Μικρό Γκλόρια. Το κείμενο ζωντανεύει στη σκηνή με τον Τάσο Κορκό στην ερμηνεία, ενώ τη σκηνοθετική επιμέλεια υπογράφει ο Θανάσης Ισιδώρου.