Αναδουλειές για τις εμπορικές επιχειρήσεις της Αθήνας κατά τις θερινές εκπτώσεις
Σε χαμηλότερα επίπεδα κινήθηκε κατά την πρόσφατη περίοδο των θερινών εκπτώσεων ο τζίρος του 83,61% των επιχειρήσεων μελών του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών (ΕΣΑ). Σύμφωνα με έρευνα που διενήργησε ο ΕΣΑ στο διάστημα από 31 Αυγούστου έως 2 Σεπτεμβρίου το μεγαλύτερο ποσοστό των εμπορικών επιχειρήσεων ανέφερε ότι οι πωλήσεις κατά την πρόσφατη περίοδο των θερινών εκπτώσεων ήταν χειρότερες από το 2010.
Σε χαμηλότερα επίπεδα κινήθηκε κατά την πρόσφατη περίοδο των θερινών εκπτώσεων ο τζίρος του 83,61% των επιχειρήσεων μελών του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών (ΕΣΑ).
Σύμφωνα με έρευνα που διενήργησε ο ΕΣΑ στο διάστημα από 31 Αυγούστου έως 2 Σεπτεμβρίου το μεγαλύτερο ποσοστό των εμπορικών επιχειρήσεων ανέφερε ότι οι πωλήσεις κατά την πρόσφατη περίοδο των θερινών εκπτώσεων ήταν χειρότερες από το 2010.
Πιο συγκεκριμένα, το 83,61% των ερωτηθέντων απάντησε ότι ήταν χειρότερες, το 13,11% ότι παρέμειναν στα ίδια επίπεδα, ενώ μόνο το 3,28% ότι ήταν καλύτερες.
Tο 33,90 των ερωτηθέντων ανέφερε πτώση της αγοραστικής κίνησης κατά 30 ποσοστιαίες μονάδες, το 32,20% πτώση κατά 40 ποσοστιαίες μονάδες, ενώ μόνο το 13,56% ανέφερε ότι οι πωλήσεις του παρέμεινα στα ίδια επίπεδα με το 2010.
Όσον αφορά στην καλύτερη περίοδο αγοραστικής κίνησης κατά τη διάρκεια των θερινών εκπτώσεων του 2011 το 39,34% των συμμετεχόντων ανέφερε ως καλύτερη την από 15/7 έως και 30/7, ακολουθεί η δεύτερη εβδομάδα από τις 31/7 έως 15/8 με ποσοστό 26,23% και τελευταία έρχεται η περίοδος 15/8 έως 31/8 με ποσοστό 18,03%.
Όσον αφορά στον τρόπο πληρωμής το 50,82% των ερωτηθέντων επιχειρηματιών απάντησαν ότι οι καταναλωτές χρησιμοποίησαν πιστωτική κάρτα και μετρητά ενώ το 49,18% χρησιμοποίησε μόνο μετρητά.
Αν ανταποκρινόμαστε στα λάθη που όλοι μας κάνουμε με ηρεμία, αν τα αναλύουμε, μαθαίνουμε από αυτά και προσαρμοζόμαστε αναλόγως, μπορούμε να μετατρέψουμε τις αποτυχίες σε νίκες
Το χαμένο δραματικό ειδύλλιο «Ο μαγεμένος βοσκός», που ο Σπυρίδων Περεσιάδης έγραψε το 1909 παρουσιάζεται μέσα από τη σύγχρονη, λυρική ανάγνωση του Γιάννη Σκουρλέτη.