Αισιόδοξο το IIF για το πρόγραμμα ανταλλαγής ελληνικού χρέους
Ο επικεφαλής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου Τσαρλς Νταλάρα εμφανίστηκε αισιόδοξος πως επαρκής αριθμός ιδρυμάτων θα συμμετάσχει στη διαδικασία ανταλλαγής ελληνικού χρέος, τονίζοντας επίσης πως δεν εκτιμά πως η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει όσο αφορά το υπόλοιπο χρέος της. Η άτυπη «ανταλλαγή πληροφοριών» από την Αθήνα θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή, οπότε και θα γίνει επίσημη προσφορά στους ιδιώτες πιστωτές, ανέφερε το Ινστιτούτο.
Ο επικεφαλής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF) Τσαρλς Νταλάρα εμφανίστηκε αισιόδοξος πως επαρκής αριθμός ιδρυμάτων θα συμμετάσχει στη διαδικασία ανταλλαγής ελληνικού χρέος, τονίζοντας επίσης πως δεν εκτιμά πως η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει όσο αφορά το υπόλοιπο χρέος της.
Μιλώντας στην Ουάσιγκτον την Τρίτη, όπως μεταδίδει το Reuters, ο Τσαρλς Νταλάρα εκτίμησε επίσης ότι η συμμετοχή των τραπεζών στο πρόγραμμα μπορεί να είναι πολύ μεγάλη, μόλις οι επενδυτές δουν το σύνολο των επιλογών που τους προσφέρεται.
Το πρώτο, άτυπο, στάδιο της διαδικασίας της διαπραγμάτευσης με τους ιδιώτες πιστωτές, αυτό της «ανταλλαγής πληροφοριών» για τις διάφορες επιλογές ανταλλαγής και μετακύλισης, θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή, οπότε και θα γίνει επίσημη προσφορά στους οργανισμούς.
Ο Νταλάρα τόνισε επίσης ότι δεν αναμένει η Ελλάδα να κηρύξει στάση πληρωμών όσον αφορά το υπόλοιπο χρέος της, «Η Ελλάδα έχει κάνει τεράστια προσπάθεια τον τελευταίο ενάμιση χρόνο» είπε, τασσόμενος υπέρ της Αθήνας μετά τις επικρίσεις για την απόκλιση από τους στόχους.
Υπενθυμίζεται πως η συμμετοχή των ιδιωτών πιστωτών είναι μία από τις προϋποθέσεις για την παροχή νέας στήριξης στην Ελλάδα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Γουατεμάλα: 7 αστυνομικοί δολοφονούνται από συμμορίες μετά τις εξεγέρσεις σε φυλακές
- Συναγερμός για μεγάλη πυρκαγιά σε εργοστάσιο στις Αχαρνές
- Γροιλανδία: ΕΕ και Βρετανία δεσμεύονται για την κυριαρχία της Δανίας, λέει η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Ελαφρύτερα εκκαθαριστικά
- Δεκατρία σιδηροδρομικά δυστυχήματα με νεκρούς στην Ισπανία από τις αρχές του αιώνα
- Συρία: Ο επικεφαλής των κουρδικών δυνάμεων επιβεβαιώνει τη συμφωνία εκεχειρίας που ανακοίνωσε ο αλ Σάρα
- Η Γερμανία ζητά απάντηση από την ΕΕ στους νέους δασμούς του Τραμπ και θέτει θέμα για την εμπορική συμφωνία
- Ιαπωνία: Η μεγαλύτερη εταιρεία σάλτσας σόγιας αποκτά …γεύση για deals
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 19.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/lucas-marconnet-Kls_Hq8p-xI-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442