Ευρωπαϊκό Συνέδριο Eurosensors από το ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος
Το Ευρωπα&239;κό Συνέδριο Eurosensors, που διοργανώνεται από το 1987, γιορτάζει την 25η του επέτειο, πραγματοποιώντας εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στις 4-7 Σεπτεμβρίου 2011. Το Eurosensors XXV είναι το μοναδικό Ευρωπαϊκό συνέδριο που καλύπτει όλο το φάσμα των Μίκρο- και Νανοσυστημάτων και το οποίο προσελκύει επιστήμονες τόσο από τη διεθνή ακαδημαϊκή κοινότητα όσο και από […]
Το Ευρωπα&239;κό Συνέδριο Eurosensors, που διοργανώνεται από το 1987, γιορτάζει την 25η του επέτειο, πραγματοποιώντας εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στις 4-7 Σεπτεμβρίου 2011. Το Eurosensors XXV είναι το μοναδικό Ευρωπαϊκό συνέδριο που καλύπτει όλο το φάσμα των Μίκρο- και Νανοσυστημάτων και το οποίο προσελκύει επιστήμονες τόσο από τη διεθνή ακαδημαϊκή κοινότητα όσο και από τη βιομηχανία.
Στόχος του συνεδρίου είναι η παρουσίαση των τελευταίων επιστημονικών και τεχνολογικών εξελίξεων στο τομέα της μικρο- και νανοτεχνολογίας, οι οποίες περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων το σχεδιασμό και ανάπτυξη καινοτόμων νανοϋλικών και πρωτότυπων διατάξεων, που εφαρμόζονται σε θέματα διαγνωστικής και βιοτεχνολογίας, ενέργειας, ασφάλειας και επικοινωνίας.
Το Eurosensors XXV αποτελεί μια καλή ευκαιρία συνάντησης όλων των Ευρωπαίων επιστημόνων από την ακαδημα&239;κή κοινότητα, τα ερευνητικά ινστιτούτα και τις εταιρείες, ώστε να συζητήσουν και να παρουσιάσουν τα τελευταία αποτελέσματα από το χώρο της Μίκρο- και Νανοτεχνολογίας, όπως για παράδειγμα τους αισθητήρες στερεάς κατάστασης, τους ενεργοποιητές, τα μικροσυστήματα και νανοσυστήματα.
Το Eurosensors προσελκύει περισσότερους από 400 συμμετέχοντες κάθε χρόνο, κυρίως από την Ευρώπη, αλλά και από το εξωτερικό. Εκτός των άλλων, η φετινή διοργάνωση θα περιλαμβάνει ερευνητικές μελέτες που θα περιγράφουν τα τελευταία αποτελέσματα για τους αισθητήρες στέρεης μορφής, τους ενεργοποιητές, τα μικρο-και νανοσυστήματα καθώς και τις αναδυόμενες και συναφείς τεχνολογίες.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, το Eurosensors XXV διοργανώνεται από το Ινστιτούτο Μικροηλεκτρονικής του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος».
Η υπερβολική χρήση των smartphones συνδέεται με σημαντικές αλλαγές στον τρόπο που λειτουργεί ο εγκέφαλος, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στη διαχείριση των συναισθημάτων
Ο «Αυτόχειρας» του Νικολάι Έρντμαν σε σκηνοθεσία του Θανάση Θεολόγη κάνει πρεμιέρα στις 17 Απριλίου. Παραστάσεις κάθε Σάββατο και Κυριακή στο θέατρο Αλκμήνη.