Συνάντηση Παπανδρέου – Βενιζέλου στον απόηχο της γαλλογερμανικής πρωτοβουλίας
Για τα οικονομικά τεκταινόμενα σε Ευρώπη και Ελλάδα ενημερώνει τον πρωθυπουργό Γ.Παπανδρέου ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, σε συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου. Στο επίκεντρο της συζήτησης οι χθεσινές ανακοινώσεις των Μέρκελ - Σαρκοζί για την οικονομική διακυβέρνηση στην Ευρώπη, τις οποίες ο κ. Βενιζέλος συζήτησε το τελευταίο 24ωρο με Ευρωπαίους ομολόγους του.
Για τα οικονομικά τεκταινόμενα σε Ευρώπη και Ελλάδα ενημερώνει τον πρωθυπουργό Γ.Παπανδρέου ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, σε συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στο επίκεντρο της συζήτησης θα βρεθούν οι χθεσινές ανακοινώσεις των Μέρκελ – Σαρκοζί για την οικονομική διακυβέρνηση στην Ευρώπη, τις οποίες ο κ. Βενιζέλος συζήτησε το τελευταίο 24ωρο με Ευρωπαίους ομολόγους του.
Βάρος θα δοθεί και στην πρόοδο εφαρμογής των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής της 21ης Ιουλίου, στην εξέλιξη των διαπραγματεύσεων για την ανταλλαγή των ελληνικών ομολόγων, καθώς και στην προώθηση της ιδέας του ευρωομολόγου.
Εξάλλου, ο πρωθυπουργός θα ενημερωθεί και για την πορεία υλοποίησης του Μνημονίου και του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής Στρατηγικής, για τα οποία ο κ. Βενιζέλος έχει σχηματίσει το τελευταίο διήμερο ολοκληρωμένη εικόνα μετά από διαδοχικές συσκέψεις με τους υπηρεσιακούς παράγοντες.
Αργά το μεσημέρι της Τετάρτης ο κ. Βενιζέλος είχε συνεργασία με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Παντελή Οικονόμου για θέματα σχετικά με την πορεία των εσόδων και τον επικείμενο διάλογο για το Εθνικό Φορολογικό Σύστημα.
Νωρίτερα είχε συσκέψεις με τους ειδικούς γραμματείς Αποκρατικοποιήσεων και ΔΕΚΟ Γ. Χριστοδουλάκη και Γ. Κυριάκο για θέματα αρμοδιότητας τους, στην οποία εξετάσθηκαν ζητήματα σχετικά με την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας και τις προτάσεις που έχουν υποβάλλει μέχρι σήμερα οι σύμβουλοι αποκρατικοποιήσεων για τις λεγόμενες «ώριμες» ιδιωτικοποιήσεις.
Τέλος, ο κ. Βενιζέλος είχε συνάντηση και με την ηγεσία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, στην οποία εξετάσθηκαν ζητήματα σχετικά με τις υποχρεώσεις του Δημοσίου και την εξέλιξη των δαπανών των υπουργείων και των φορέων της γενικής κυβέρνησης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Θεσσαλονίκη: Άνδρας ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από δύσβατο σημείο – Μεταφορά μέσω θαλάσσης
- Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Η «καυτή πατάτα» για το Μαξίμου και η «βροχή» αιτημάτων για πρόωρες κάλπες
- «Φιλαράκια» – Η Λίζα Κούντροου λάτρεψε τη Φοίβη
- Σερβία και Ουγγαρία ανακοίνωσαν ότι βρέθηκαν αμερικανικά εκρηκτικά σε ρωσικό αγωγό φυσικού αερίου
- Economist: Μετρά αντίστροφα ο χρόνος του private credit – Ορατή μια νέα κρίση στην παγκόσμια οικονομία;
- Γουέστ Χαμ – Λιντς Γιουνάιτεντ 2-4 πεν. (2-2 κ.α.): Πρόκριση «θρίλερ» στην 4άδα του FA Cup για τα «Παγώνια»
- Υποκλοπές: Πασχίζει η Σοφία Βούλτεψη να βγάλει καθαρό τον Γρ. Δημητριάδη και εκτίθεται
- Γλυφάδα: Χειροπέδες σε 3 άνδρες που απείλησαν αστυνομικούς με αεροβόλο όπλο, μαχαίρι και σφυρί
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 05.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/filip-kvasnak-LUrr8X4RDw4-unsplash-315x220.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442