Στην Αθήνα για συνομιλίες με τον Στ.Λαμπρινίδη ο απεσταλμένος του Καντάφι
Ενεργή στο μέτωπο της επίλυσης της κρίσης στη Λιβύη παραμένει η Ελλάδα γεγονός που επιβεβαιώνει η επίσκεψη -το απόγευμα της Πέμπτης- στην Αθήνα του Αμπντουλαντί αλ Ομπεϊντί, υπουργού Εξωτερικών της Λιβύης, για συνομιλίες με τον Έλληνα ΥΠΕΞ.
Ενεργή στο μέτωπο της επίλυσης της κρίσης στη Λιβύη παραμένει η Ελλάδα γεγονός που επιβεβαιώνει η επίσκεψη -το απόγευμα της Πέμπτης- στην Αθήνα του Αμπντουλαντί αλ Ομπεϊντί, υπουργού Εξωτερικών της Λιβύης, για συνομιλίες με τον Έλληνα ΥΠΕΞ.
Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εξωτερικών, ο αλ Ομπεϊντί αναμένεται να μεταφέρει μήνυμα του Μουαμάρ Καντάφι.
Παραμένει άγνωστο αν ο Λίβυος αξιωματούχος σχεδιάζει να μεταβεί και σε άλλες ξένες πρωτεύουσες στο πλαίσιο αναζήτησης μίας διπλωματικής λύσης.
Ο υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Λαμπρινίδης βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες σε στενή επαφή τόσο με τον Αμπντελιλά αλ Χατίμπ, ειδικό απεσταλμένο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για τη Λιβύη όσο και με την ύπατη εκπρόσωπο της ΕΕ για την εξωτερική πολιτική Κάθριν Αστον.
Υπενθυμίζεται ότι η Αθήνα έχει κλείσει την πρεσβεία της στην Τρίπολη, ενώ έχει αποστείλει ολιγάριθμη αποστολή στη Βεγγάζη, με παρουσία και διπλωματικών υπαλλήλων, χωρίς όμως να έχει αναγνωρίσει τους αντικαθεστωτικούς.
Τότε είχε συναντηθεί και με τον πρωθυπουργό, ο οποίος δεν είχε κρύψει την επιθυμία της Αθήνας να αναλάβει κάποια πρωτοβουλία για την επίλυση του προβλήματος.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αστέρας του Χάρι Πότερ πήγε να βοηθήσει γυναίκα που έκλαιγε στον δρόμο και «έφαγε» κουτουλιά
- Είσαι single και δεν ξέρεις γιατί; Μια έρευνα έχει τις απαντήσεις
- Θα καταφέρει η «Ενεργή Μάχη» να κερδίσει το στοίχημα της πρόληψης των πυρκαγιών;
- Ο αναθεωρητισμός Τραμπ και οι τρεις επιλογές της Ευρώπης
- Τίμοθι Μπάσφιλντ: Η σύζυγός του κατέθεσε επιστολή στήριξης παρά τις κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων
- Ξεφουσκώνει το πρόγραμμα «Χρυσή Βίζα» με τα νέα όρια
- Στέγαση: Ανάκαμψη με ανισορροπίες
- H νέα παγκόσμια έκρηξη του… αστροτουρισμού
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 19.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/lucas-marconnet-Kls_Hq8p-xI-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442