Ελεύθερη πτώση στα χρηματιστήρια Ευρώπης και Ασίας και την Παρασκευή
Οι φόβοι από την κρίση χρέους στις δύο πλευρές του Ατλαντικού κλιμακώνονται στις αγορές. Μετά τη βουτιά των χρηματιστηρίων σε Ευρώπη και ΗΠΑ την Πέμπτη, την Παρασκευή τα ασιατικά χρηματιστήρια πραγματοποίησαν ελεύθερη πτώση, ενώ και οι ευρωπαϊκές αγορές άνοιξαν ιδιαίτερα αρνητικά.
Οι φόβοι από την κρίση χρέους στις δύο πλευρές του Ατλαντικού κλιμακώνονται στις αγορές. Μετά τη βουτιά των χρηματιστηρίων σε Ευρώπη και ΗΠΑ την Πέμπτη, την Παρασκευή τα ασιατικά χρηματιστήρια πραγματοποίησαν ελεύθερη πτώση, ενώ και οι ευρωπαϊκές αγορές άνοιξαν ιδιαίτερα αρνητικά.
Συγκεκριμένα, λίγο μετά την έναρξη των συναλλαγών στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, ο δείκτης FTSE-100 σημείωνε πτώση 3,43%. Την ίδια ώρα, στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX-30 έπεφτε κατά 3,57%.
Στο Παρίσι η πτώση του CAC-40 φθάνει το 2,25%, στο Μιλάνο ο γενικός δείκτης βρίσκεται στο -3,89%, στην Μαδρίτη στο -3,89% και στην Ελβετία στο -2,70%.
Το αρχικό ιδιαίτερα κακό ξεκίνημα, μετριάστηκε κάπως στη συνέχεια, με το μέσο όρο της πτώσης στα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια να κυμαίνεται στο 2%.
Mε πτώση κατά 3,72% έκλεισε το χρηματιστήριο του Τόκιο, με τον δείκτη Nikkei να υποχωρεί κατά 359,30 μονάδες και να κλείνει στις 9.299,88 μονάδες.
Πτώση κατά 3,7% στη Νότιο Κορέα, μειωμένος κατά 4% ο γενικός δείκτης του χρηματιστηρίου της Αυστραλίας, στο -4,6% έκλεισε το χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ.
Την Πέμπτη, ο Dow Jones κατρακύλησε στις 11.383,83 μονάδες, υποχωρώντας 4,31% ή 512 μονάδες. Κατακόρυφη ήταν και η πτώση του Standard & Poor’s 500 που διαμορφώθηκε στις 1.200,10 μονάδες με πτώση 4,78%, όπως και το δείκτη εταιρειών τεχνολογίας NASDAQ που έκλεισε με πτώση 5,08% στις 2.556,39 μονάδες.
Όσον αφορά στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, την Πέμπτη στο Λονδίνο σημειώθηκε πτώση 3,50% στις 5.393,14 μονάδες, στην Φρανκφούρτη ο DAX-30 διαμορφώθηκε στις 6.414,76 μονάδες, έχοντας υποχωρήσει 3,41% και ο CAC40 στο Παρίσι έκλεισε με πτώση 3,95% στις 3.320,35 μονάδες.
Οι αναλυτές επισημαίνουν ότι το αρνητικό κλίμα θα συνεχιστεί για εβδομάδες, καθώς δεν καταλαγιάζει η ανησυχία για τη κρίση χρέους στην Ευρωζώνη, που πλέον από την περιφέρεια έχει μετατοπιστεί στον πυρήνα της Ευρώπης, ενώ το κλίμα επιβαρύνεται από τις αρνητικές εκτιμήσεις για την ανάπτυξη των ΗΠΑ.
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Η ταινία, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα έπειτα από τρία χρόνια παραγωγής φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το πιο κρίσιμο ζήτημα του καιρού μας: την κλιματική κρίση. Το Mankind’s Folly έρχεται στον κινηματογράφο Δαναό για δύο μόνο προβολές το Σάββατο 17 & την Κυριακή 18 Ιανουαρίου.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας