Σάββατο 06 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Η Mercedes W02 σε νέο δρόμο

Η Mercedes W02 σε νέο δρόμο

Η ομάδα του Brackley άλλαξε σελίδα -σύμφωνα με τον αγωνιστικό διευθυντή, Ross Brawn- σχετικά με την εξέλιξη του μονοθεσίου W02, χάρη στο νέο σύστημα εξάτμισης που χρησιμοποίησε για πρώτη φορά στο Silverstone.

Η Mercedes GP ανασχεδίασε το σύστημα εξάτμισης του μονοθεσίου W02 ώστε να διοχετεύει καλύτερα τα καυσαέρια στο διαχύτη και η ομάδα του Brackley -πέραν της βελτίωσης της απόδοσης που διαπίστωσε στο GP Βρετανίας- εκτιμά ότι πλέον αυτό θα της επιτρέψει να εξελίξει περισσότερο και ταχύτερα το «ασημένιο βέλος».

Ο αγωνιστικός διευθυντής, Ross Brawn, εξήγησε ότι το νέο σύστημα εξάτμισης θα επιτρέψει στην ομάδα του Brackley να σχεδιάσει και να τοποθετήσει στο μονοθέσιο πολλά νέα εξαρτήματα εφεξής, τα οποία θα εκμεταλλεύονται την τεχνολογία της διοχέτευσης των καυσαερίων στο διαχύτη.

«Μπήκαμε σε νέο δρόμο με το σύστημα εξάτμισης. Είχαμε φτάσει στα όρια του προηγούμενου συστήματος και δυσκολευόμασταν να σημειώσουμε πρόοδο. Έχουμε αποκτήσει μεγαλύτερη αισιοδοξία, διότι το νέο σύστημα έχει μεγαλύτερη δυναμική», δήλωσε ο Βρετανός.

Και κατέληξε: «Η πρόκληση είναι να ρυθμίσουμε τα θέματα αξιοπιστίας και αφομοίωσής του στο μονοθέσιο. Αυτό το έργο μας δεν βοηθήθηκε από τις αλλαγές κανονισμών σχετικά με τις χαρτογραφήσεις, που ήρθαν στο μέσον του προγράμματός μας – αλλά τα πράγματα σε γενικές γραμμές είναι θετικά».

auto.in.gr

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 06 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο