Δευτέρα 08 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Έκοψαν τις προπέλες σε ένα από τα πλοία του στολίσκου για τη Γάζα

Έκοψαν τις προπέλες σε ένα από τα πλοία του στολίσκου για τη Γάζα

Σαμποτάζ σε ένα από τα πλοία του στολίσκου «Ένα καράβι για τη Γάζα» καταγγέλλουν τα μέλη της οργάνωσης και το αποδίδουν σε μυστικές υπηρεσίες. Το πλοίο, που βρισκόταν στη μαρίνα του Αλίμου και θα αναχωρούσε την Παρασκευή παρουσίασε πρόβλημα στην προπέλα του. Όταν κατέβηκε δύτης για να δει τι συμβαίνει διαπίστωσε ότι και οι δύο άξονες των προπελών των δύο μηχανών του πλοίου είχαν κοπεί.

Σαμποτάζ σε ένα από τα πλοία του στολίσκου «Ένα καράβι για τη Γάζα» καταγγέλλουν τα μέλη της οργάνωσης και το αποδίδουν σε μυστικές υπηρεσίες.

«Το πλοίο βρισκόταν στη μαρίνα του Αλίμου και μόλις είχαμε ολοκληρώσει την εγκατάσταση του τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού σε αυτό. Χθες το πρωί όταν πήγαμε να πάρουμε το πλοίο άρχισε να έχει προβλήματα στην προπέλα του. Όταν όμως κατέβηκε δύτης για να δει τι συμβαίνει διαπίστωσε πως και οι δύο άξονες των προπελών των δύο μηχανών του πλοίου είχαν λιμαριστεί εγκάρσια», καταγγέλλει στα «Νέα» ο Βαγγέλης Πισσίας, μέλος της ελληνικής αποστολής.

Όπως υποστηρίζουν τα μέλη της οργάνωσης που σκόπευαν να αναχωρήσουν την Παρασκευή με κατεύθυνση το λιμάνι της Γάζας, οι άξονες του «Rainbow 1» (το οποίο θα ονομαζόταν στη συνέχεια «Τζουλιάνι») λιμαρίστηκαν εγκάρσια με τη χρήση υποβρύχιου μηχανικού εργαλείου. Το πλοίο ρυμουλκήθηκε στο Πέραμα και αναμένεται να είναι έτοιμο σε 3-4 ημέρες.

Όπως είναι γνωστό, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών έχει εκφράσει ανησυχία για την υπόθεση, που απειλεί να δηλητηριάσει τις ελληνοϊσραηλινές σχέσεις. Μάλιστα, αναζητείται νόμιμος τρόπος προκειμένου να αποτραπεί ο απόπλους του σκάφους.

Το «Rainbow 1» είναι σκάφος αναψυχής νηολογημένο στον Πειραιά, το οποίο με την απόκτησή του από την οργάνωση «Ένα καράβι για τη Γάζα» θα έπαιρνε σημαία Σιέρα Λεόνε. Σε αυτό σχεδιάζεται να επιβιβαστούν τρεις βουλευτές από τη Σουηδία, άλλοι τρεις από τη Νορβηγία, ευρωβουλευτές και άλλοι.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 08 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο