Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Καθαροί» από χρέη οι φορείς αστικών συγκοινωνιών συγχωνεύονται σε δύο εταιρείες

«Καθαροί» από χρέη οι φορείς αστικών συγκοινωνιών συγχωνεύονται σε δύο εταιρείες

Δημοσιεύθηκαν στη Εφημερίδα της Κυβερνήσεως οι πράξεις συγχώνευσης των εταιρειών αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας, με τις οποίες δημιουργούνται η ΟΣΥ για τα οδικά μέσα και η ΣΤΑΣΥ για τα μέσα σταθερής τροχιάς. Οι δύο εταιρείες είναι θυγατρικές του ΟΑΣΑ, που αποτελεί τον μοναδικό τους μέτοχο. Τα χρέη τους έναντι του δημοσίου, του ΟΑΣΑ, του ΙΚΑ ή άλλων ταμείων διαγράφονται και αναλαμβάνονται από το Δημόσιο, το οποίο αναλαμβάνει και το υπόλοιπο του υφιστάμενου τραπεζικού δανεισμού.

Δημοσιεύθηκαν στη Εφημερίδα της Κυβερνήσεως οι πράξεις συγχώνευσης των εταιρειών αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας, με τις οποίες δημιουργούνται η ΟΣΥ για τα οδικά μέσα και η ΣΤΑΣΥ για τα μέσα σταθερής τροχιάς.

Οι δύο εταιρείες είναι θυγατρικές του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών (ΟΑΣΑ), που αποτελεί τον μοναδικό τους μέτοχο.

Τα χρέη τους έναντι του δημοσίου, του ΟΑΣΑ, του ΙΚΑ ή άλλων ταμείων διαγράφονται και αναλαμβάνονται από το Δημόσιο, το οποίο, μετά την τέλεση της συγχώνευσης αναλαμβάνει και το υπόλοιπο του υφιστάμενου τραπεζικού δανεισμού, κατ’ εφαρμογήν του νόμου για τις αστικές συγκοινωνίες.

Συνολικά, χρέη και οφειλές περί τα 2,8 δισ. θα περάσουν στον κρατικό προϋπολογισμό και θα αποπληρωθούν τμηματικά έως το 2018. Επίσης, το δημόσιο θα χρηματοδοτεί μόνο το 40% του λειτουργικού τους ελλείμματος.

ΟΣΥ και ΣΤΑΣΥ

Η Αττικό Μετρό Εταιρία Λειτουργίας (ΑΜΕΛ) απορροφά το Τραμ και τους ΗΣΑΠ και μετονομάζεται σε Σταθερές Συγκοινωνίες ΑΕ (ΣΤΑΣΥ). Με τη συγχώνευση συγκεντρώνεται και το μετοχικό κεφάλαιο των εταιρειών, το οποίο θα ξεπεράσει τα 1,2 δισ. ευρώ (ΗΣΑΠ 754 εκατ, Τραμ 376 εκατ, ΑΜΕΛ 70 εκατ.).

Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΣΤΑΣΥ αναλαμβάνει ο συγκοινωνιολόγος, κ. Β.Σπυράκος, ενώ τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ θα είναι ο κ. Κ.Βασιλειάδης, ο κ. Α.Πετραλιάς, η κυρία Χρυσή Μισιούδη, ο κ. Β.Δημαρέλος, η κυρία Δέσποινα Πολίτου και ο εκπρόσωπος των εργαζομένων που θα ορίσουν οι ίδιοι.

Επίσης, η ΕΘΕΛ απορροφά και τα ΗΛΠΑΠ και μαζί συγκροτούν την Οδικές Συγκοινωνίες ΑΕ (ΟΣΥ). Η νέα εταιρία θα έχει μετοχικό κεφάλαιο 1,4 δισ. ευρώ (ΕΘΕΛ 985 εκατ., ΗΛΠΑΠ 509 εκατ.).

Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος ανέλαβε ο κ. Κ.Καραγιαννόπουλος, ενώ μέλη του ΔΣ είναι ο κ. Σαρ.Μιχαλόπουλος, η κυρία Έλλη Ντεντιδάκη, ο κ. Π.Γεωργακόπουλος, ο κ. Δημ.Σαραντόπουλος, ο κ. Στ.Κωνσταντινίδης και ο εκπρόσωπος των εργαζομένων, όταν αυτός οριστεί.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024