Προβληματισμός μεταξύ βουλευτών για τις κινητοποιήσεις των «Αγανακτισμένων»
Σε εκδηλώσεις πολιτικού προβληματισμού και αντιπαραθέσεων οδηγήθηκε την Πέμπτη η Ολομέλεια της Βουλής, με υπόβαθρο τις κινητοποιήσεις των «Αγανακτισμένων», αλλά και την πίεση που ασκούν οι διαβεβαιώσεις του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου για αδυναμία πληρωμών σε περίπτωση μη εξασφάλισης της 5ης δόσης του δανείου.
Σε εκδηλώσεις πολιτικού προβληματισμού και αντιπαραθέσεων οδηγήθηκε την Πέμπτη η Ολομέλεια της Βουλής, με υπόβαθρο τις κινητοποιήσεις των «Αγανακτισμένων», αλλά και την πίεση που ασκούν οι διαβεβαιώσεις του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου για αδυναμία πληρωμών σε περίπτωση μη εξασφάλισης της 5ης δόσης του δανείου.
Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης, δήλωσε πως θα υπερψηφίσει την πρόταση νόμου της ΝΔ για επανεξέταση του «πόθεν έσχες» όλων των βουλευτών από το 1974 και εντεύθεν, ενώ επιφυλάχθηκε να καταγγείλει επωνύμως τους 20-30 βουλευτές που «περιφέρονται στα κανάλια, τάχα αλληλοσυμπλεκόμενοι και αλληδιαφωνούντες, προετοιμάζοντας από πριν τις ατάκες» ή ακόμα και «δεχόμενοι υπαγορεύσεις από το κοντρόλ για το τι θα πουν».
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, υπέδειξε την επιλογή των ιρλανδικών τραπεζών να προχωρήσουν σε «κούρεμα» των χρεών τους κατά 90%.
Παράλληλα, τόνισε πως οι «Αγανακτισμένοι» δεν αποτελούν απειλή για την κοινοβουλευτική Δημοκρατία, αλλά ίσως αποδειχθούν και «ελπίδα για να πάρει το πολίτευμα νέα πνοή και περιεχόμενο», ενώ ο Σπύρος Χαλβατζής (ΚΚΕ), εμφανίστηκε συγκαταβατικός απέναντι στις κινητοποιήσεις, προτείνοντας ωστόσο στους «Αγανακτισμένους» τον δρόμο της «οργανωμένης ταξικής πάλης».
Από πλευράς ΠΑΣΟΚ, ο Χρήστος Πρωτόπαπας, τάχθηκε υπέρ των ειρηνικών κινητοποιήσεων, εκφράζοντας ωστόσο παράλληλα τον φόβο του να εκτραπούν αυτές σε αντιδημοκρατική κατεύθυνση, υπό το κλίμα του λαϊκισμού που καλλιεργείται συνειδητά από ορισμένες πλευρές.
Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Πρωτόπαπας παρατήρησε πως «οι χθεσινές δηλώσεις Καρατζαφέρη περί απόσυρσης των βουλευτών δεν ωφέλησαν, όπως δεν ωφελούν και οι ακρότητες από πλευράς Νέας Δημοκρατίας.
» Οι προσωπικές αντιδικίες και κιτρινισμοί το μόνο που θα ωφελήσουν είναι να αηδιάσει ο κόσμος. Και γι’ αυτό και δεν θα σας ακολουθήσουμε. Πάντα υπάρχει η πιθανότητα να βρεθεί μια άκρη μεταξύ μας. Υπάρχουν πολλοί σώφρονες σε όλες τις πτέρυγες» ανέφερε ο κ. Πρωτόπαπας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- «Η σιωπή είναι συνενοχή» – Ανοιχτή επιστολή Ανδρουλάκη σε υπουργούς και δημόσιους αξιωματούχους που υπήρξαν στόχοι υποκλοπών και του Predator
- Γιώργος Τσαγκαράκης: Πώς ξεκίνησε η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. – Τι λέει η Δημογλίδου
- «Η Μπαρτσελόνα θέλει τον Μάικ Τζέιμς και τον Ολιβιέ Ενκάμουα»
- Η επιστήμη ξέρει ποια είναι η χειρότερη ώρα για να φας γλυκό
- Δημοψήφισμα στην Ιταλία: Στις κάλπες οι πολίτες καλούνται να αποφασίσουν για τη δικαστική μεταρρύθμιση
- Ολυμπιακός και ΑΕΚ δοκιμάζονται εντός έδρας, στο Πανθεσσαλικό ο ΠΑΟΚ – Θρίλερ για την οκτάδα στην τελευταία αγωνιστική
- Αιματηρό επεισόδιο στις φυλακές Αλικαρνασσού
- Αρκάς: Η καλημέρα της Κυριακής
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 22.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/marek-piwnicki-vOGENinKryI-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442