Δεν φτάνει η συναίνεση, χρειάζεται συνευθύνη των κομμάτων, δήλωσε ο Γ.Καρατζαφέρης
Τη θέση του ότι δεν φθάνει μια αόριστη συναίνεση, αλλά χρειάζεται συνευθύνη των κομμάτων για την πορεία εξόδου της χώρας από την κρίση, ανέλυσε στον πρωθυπουργό, κατά την κατ' ιδίαν συνάντηση που είχαν το μεσημέρι της Τρίτης, ο Γ.Καρατζαφέρης. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ ο Γ.Παπανδρέου δεν απέρριψε την πρότασή του. Αργότερα επανήλθε καλώντας τη ΝΔ σε «συνευθύνη», αλλιώς η χώρα οδηγείται, είτε στην καταστροφή είτε σε εκλογές.
Την συνευθύνη των πολιτικών κομμάτων και εμμέσως πλην σαφώς τη συμμετοχή στην κυβέρνηση και στις κυβερνητικές ευθύνες, στην προσπάθεια αντιμετώπισης της κρίσης, ζήτησε από τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης.
Όπως δήλωσε ο κ. Καρατζαφέρης μετά το πέρας της συνάντησης με τον πρωθυπουργό στο Mέγαρο Μάξιμου, που διήρκεσε περίπου 75 λεπτά, ο κ. Παπανδρέου δεν απέρριψε την πρόταση του.
«Άκουσα με προσοχή τον πρωθυπουργό να εκθέτει τις απόψεις του, τον είδα αρκετά προετοιμασμένο» είπε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ επισημαίνοντας ότι ο κ. Παπανδρέου γνώριζε τις προτάσεις του κόμματός του και εξήγησε ποιες υλοποιεί και ποιες σκέπτεται προς υλοποίηση.
Όπως είπε ο κ. Καρατζαφέρης, έθεσε στον πρωθυπουργό τις σκέψεις του, τού και είπε ότι δεν «φτάνει μια αόριστη συναίνεση, πρέπει να υπάρξει συνευθύνη και να αναλάβουμε όλες οι πολιτικές δυνάμεις ένα κομμάτι από το βάρος. Να αχθοφορήσουν όλοι μαζί». Κάτι που -σύμφωνα με τον κ. Καρατζαφέρη- δεν απέρριψε ο πρωθυπουργός.
Ο κ. Καρατζαφέρης προσήλθε στο Μέγαρο Μάξιμου συνοδευόμενος από τον αντιπρόεδρο του κόμματος Γ. Γεωργίου και τον γραμματέα της ΚΟ του ΛΑΟΣ Μ. Βορίδη.
Και νέες δηλώσεις με αιχμές κατά ΝΔ
Λίγο αργότερα ο κ. Καρατζαφέρης επανήλθε με νέες δηλώσεις, σημειώνοντας ότι αν δεν υπάρξει συνευθύνμη, τότε «οδηγούμεθα στην καταστροφή ή σε εκλογές».
Ο ίδιος κάλεσε τη ΝΔ να συμμετάσχει και αυτή στην «συνευθύνη των αποφάσεων», αφού, όπως υποστηρίζει, αν δεν συμμετάσχει η ΝΔ τότε η πρότασή του δεν έχει καμία ουσία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κεφαλονιά: Τρίτη σύλληψη για τον θάνατο της 19χρονης στο Αργοστόλι
- Σοκαριστικό εξώφυλλο – Διπλωματική θύελλα για το L’Espresso – Οργή του Ισραήλ, η κακοποίηση, η αλήθεια
- Ο Ιραόλα αφήνει την Μπόρνμουθ και πάει Μπιλμπάο
- Η Amazon εξαγοράζει την Globalstar για να ανταγωνιστεί το Starlink
- EE: «Καμπανάκι» για κράτος δικαίου, ελευθερία Τύπου και ανεξαρτησία δικαιοσύνης – Η έκθεση στη LIBE
- Βρέθηκε ο 6χρονος που είχε εξαφανιστεί από τη Βουλιαγμένη μετά από αρπαγή από τον πατέρα του
- ΠΑΟΚ: Οι εορταστικές εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια του συλλόγου
- H ληστεία που έκανε διάσημη τη «Μόνα Λίζα» γίνεται μιούζικαλ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/liana-young-r7LB1pnVH0A-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442