Συνεχίζουν «αγανακτισμένοι» για μία εβδομάδα ακόμη οι Ισπανοί στην Πουέρτα δελ Σολ
Να παραμείνουν κατασκηνωμένοι στην Πουέρτα δελ Σολ της Μαδρίτης για μία εβδομάδα ακόμη αποφάσισαν οι Ισπανοί πολίτες του «Κινήματος 15Μ», επιλέγοντας να μην διαλύσουν την συγκέντρωση και μετά το κλείσιμο της κάλπης για τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Οι «Αγανακτισμένοι» αποφάσισαν να συσταθεί επίσης μία επιτροπή επιφυλακής, για το ενδεχόμενο που η αστυνομία αποφασίσει να διαλύσει τη συγκέντρωση, ενώ θα ψηφίσουν εκ νέου το επόμενο Σαββατοκύριακο για το εάν και πώς θα συνεχίσουν.
Ψυχογιός Βασίλης
Να παραμείνουν κατασκηνωμένοι στην Πουέρτα δελ Σολ της Μαδρίτης για μία εβδομάδα ακόμη αποφάσισαν το μεσημέρι της Κυριακής οι Ισπανοί πολίτες του «Κινήματος 15Μ», επιλέγοντας να μην διαλύσουν την συγκέντρωση μετά το κλείσιμο της κάλπης για τις αυτοδιοικητικές εκλογές.
Οι «Αγανακτισμένοι» αποφάσισαν να επίσης συσταθεί μία επιτροπή επιφυλακής, για το ενδεχόμενο που η αστυνομία αποφασίσει να διαλύσει τη συγκέντρωση, ενώ θα ψηφίσουν εκ νέου το επόμενο Σαββατοκύριακο για το εάν και πώς θα συνεχίσουν.
Όπως αναφέρει η ισπανική Pais, οι τρεις επιλογές ανάμεσα στις οποίες κλήθηκαν να διαλέξουν ήταν η συνέχιση της διαμαρτυρίας για τουλάχιστον μία εβδομάδα, η παραμονή στην πλατεία μέχρι να λάβει συγκεκριμένη μορφή το κίνημα ή η άρθρωση συγκεκριμένων πολιτικών στόχων.
Στις ειρηνικές διαμαρτυρίες πρωτοστατεί η νεολαία -που παλεύει με την υψηλότατη ανεργία- και τα πολιτικά αιτήματα που ακούγονται καλύπτουν ένα μεγάλο εύρος ζητημάτων, πέραν βεβαίως της καταδίκης των πολιτικών αυστηρής λιτότητας και του αιτήματος για αξιοπρεπή εργασία.
Ανάμεσα σε αυτά βρίσκεται και το αίτημα για αλλαγές στη νομοθεσία που καλύπτει τις κατασχέσεις κατοικιών από τις τράπεζες, καθώς αρκετοί Ισπανοί βρίσκονται αντιμέτωποι με τις συνέπειες του σκασίματος της οικιστικής φούσκας.
Επίκεντρο των καθιστικών διαμαρτυριών που έχουν διοργανωθεί σε ολόκληρη την ισπανική επικράτεια παραμένει η Σολ στη Μαδρίτη, όπου κάθε ένα από τα τελευταία βράδια διανυκτερεύουν εκατοντάδες Ισπανοί και κάθε πρωί, αφού σκουπίσουν οι ίδιοι την πλατεία, μένουν στις θέσεις τους και διοργανώνουν μικρές εκδηλώσεις ή μοιράζουν νερό και αντιηλιακό στους περαστικούς.
Αποφάσεις να συνεχίσουν τις διαμαρτυρίες έλαβαν και οι κάτοικοι σε άλλες πόλεις, όπως το Οβιέδο και τη Βαλένσια, πάντοτε με το βλέμμα στη Μαδρίτη.
Πριν από το κλείσιμο της κάλπης της Κυριακής για την αυτοδιοίκηση, αρκετοί αναλυτές εξέφραζαν αμφιβολίες για το εάν το «κίνημα 15Μ» θα επηρεάσει τη διαμόρφωση του εκλογικού αποτελέσματος, το οποίο -σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις- προδιαγραφόταν εδώ και καιρό ως καταδίκη της κυβέρνησης και θετικό κυρίως για το αντιπολιτευόμενο δεξιό Λαϊκό Κόμμα.
Η Μαδρίτη επέλεξε την οδό της λιτότητας για να αποφύγει τις πιέσεις των αγορών και να μειώσει το υψηλό της έλλειμμα, ώστε να μην χρειαστεί να καταφύγει -όπως οι υπόλοιποι των «PIIGS»- σε ευρωπαϊκή βοήθεια. Ως εκ τούτου, όπως εκτιμούν αναλυτές στο Reuters, η κυβέρνηση Θαπατέρο πολύ δύσκολα θα αλλάξει την οικονομική της πολιτική όποιο και αν είναι το εκλογικό αποτέλεσμα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Παραμένουν τα προβλήματα στον σιδηρόδρομο από την κακοκαιρία – Με λεωφορεία το Λειανοκλάδι – Λάρισα – Λειανοκλάδι
- Τα μπλόκα χωρίζουν τη Νέα Δημοκρατία στα δύο
- Διακοπές στη κόλαση: Γιατί επισκεπτόμαστε αξιοθέατα που έγιναν ακρότητες
- Αλεξανδρος Γρηγορόπουλος: Για πρώτη φορά περικυκλωμένο από ΜΑΤ το μνημείο στα Εξάρχεια
- Δεύτερο γκολ απ’ τον Ελ Κααμπί και 2-0 ο Ολυμπιακός (vids)
- Φανταστικό γκολ του Ελ Κααμπί με ανάποδο «ψαλίδι» (1-0, vid)
- Ολυμπιακός – Πανσερραϊκός 78-66: Με εξαιρετική εμφάνιση από τη Χριστινάκη
- Καιρός: Αντικυκλώνας απλώνει την προστατευτική του «ομπρέλα» σταματώντας τις βροχές, λέει ο Θοδωρής Κολυδάς
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 06.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-eser-tokas-54876734-25854069-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442