
Χοιρινό με μαρσάλα και θυμάρι (Μερίδες 6)
Χοιρινό με μαρσάλα και θυμάρι (Μερίδες 6) Νόστιμη προσφορά Υλικά 2 φιλέτα χοιρινού των 300 γρ. το καθένα 1/3 φλιτζ. αλεύρι γενικής χρήσης Ό κουταλάκι αλάτι 2 κουταλιές μαργαρίνη χωρισμένη στα δυο 11/2 φλιτζ κρασί μαρσάλα ξηρό 2 κουταλάκια φρέσκο θυμάρι κομμένο 1 κουταλάκι τριμμένος κύβος μοσχαρίσιου ζωμού κλαράκια από θυμάρι (προαιρ.) Εκτέλεση 1. Αφαιρούμε […]
Χοιρινό με μαρσάλα και θυμάρι (Μερίδες 6)
Υλικά
2 φιλέτα χοιρινού των 300 γρ. το καθένα
1/3 φλιτζ. αλεύρι γενικής χρήσης
Ό κουταλάκι αλάτι
2 κουταλιές μαργαρίνη χωρισμένη στα δυο
11/2 φλιτζ κρασί μαρσάλα ξηρό
2 κουταλάκια φρέσκο θυμάρι κομμένο
1 κουταλάκι τριμμένος κύβος μοσχαρίσιου ζωμού
κλαράκια από θυμάρι (προαιρ.)
Εκτέλεση
1. Αφαιρούμε το τυχόν λίπος από το χοιρινό και κόβουμε κάθε κομμάτι λοξά σε
φέτες του 1,5 εκ.
2. Αναμιγνύουμε το αλεύρι και το , αλάτι και βάζουμε μέσα τα κομμάτια του χοιρινού,
φροντίζοντας να καλυφθούν καλά κι από τις δυο πλευρές. Τα βάζουμε στην άκρη.
3. Λιώνουμε 1 κουταλιά μαργαρίνη σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς
δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το μισό χοιρινό και το τηγανίζουμε για 1,5 λεπτό περίπου
από κάθε πλευρά, μέχρι να γίνει σκούρο. Το βγάζουμε από τη τηγάνι και το διατηρούμε
ζεστό. Επαναλαμβάνουμε με το υπόλοιπο χοιρινό. Βάζουμε το κρασί στο τηγάνι και
ξύνουμε τα τοιχώματα για να ξεκολλήσουμε τυχόν ξεροψημένα κομματάκια. Προσθέτουμε
το θυμάρι και τον τριμμένο κύβο ζωμού. Αφήνουμε να πάρει βράση σε μέτρια προς
δυνατή φωτιά για 1 λεπτό. Επαναφέρουμε το χοιρινό στο τηγάνι και το σκεπάζουμε.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σιγοβράζουμε για 2 λεπτά ή μέχρι να γίνει το χοιρινό και
να πήξει η σάλτσα.
health.in.gr
- Κακοκαιρία Byron: Τι ισχύει σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα – Πού θα είναι κλειστά τα σχολεία
- Στην 5η θέση η Ελλάδα ως προορισμός ευεξίας διεθνώς
- Συνταγή: Κοτόπουλο με γιαούρτι & μπαχαρικά
- Global Peace Index: Πόσο ασφαλής και ειρηνική είναι η Ελλάδα – Υποχώρησε στην παγκόσμια κατάταξη
- Ο μύθος ότι η Δημοκρατία και η πολιτική υποφέρουν από κόπωση – Το παράδειγμα της Γαλλίας
- Κακοκαιρία Byron: Πώς θα εξελιχθεί τις επόμενες ώρες – Κόκκινος συναγερμός για πολλές περιοχές
- Αυτές οι δύο τροφές είναι οι πιο απολαυστικές «ασπίδες» για την καρδιά
- Ρεύμα: Τα νέα πορτοκαλί τιμολόγια και πότε μας συμφέρουν
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 05.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-kammeran-gonzalez-keola-3137381-9559884-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442