
Η διάρροια των ταξιδιωτών
Η διάρροια των ταξιδιωτών Εισαγωγή Οι παρακάτω πληροφορίες θα σας βοηθήσουν να μάθετε τα αίτια της διάρροιας των ταξιδιωτών , τους τρόπους προστασίας από αυτήν και, σε περίπτωση νόσησης, τους τρόπους αντιμετώπισής της, ώστε να περιορίσετε τις επιπτώσεις της στο ταξίδι σας. Παρ’ ότι είναι σημαντικό να λάβετε τα αναγκαία μέτρα προφύλαξης από τη Διάρροια […]
Η διάρροια των ταξιδιωτών
Εισαγωγή
Οι
παρακάτω πληροφορίες θα σας βοηθήσουν να μάθετε τα αίτια της διάρροιας των ταξιδιωτών
, τους τρόπους προστασίας από αυτήν και, σε περίπτωση νόσησης, τους τρόπους
αντιμετώπισής της, ώστε να περιορίσετε τις επιπτώσεις της στο ταξίδι σας. Παρ’
ότι είναι σημαντικό να λάβετε τα αναγκαία μέτρα προφύλαξης από τη Διάρροια των
ταξιδιωτών, αυτά για κανένα λόγο δεν μπορούν να θεωρηθούν πλήρως αποτελεσματικά,
ειδικά σε περιβάλλοντα υψηλού κινδύνου, όπου το 40% ή και περισσότερο των ταξιδιωτών
θα προσβληθούν από αυτήν.
Η παρακάτω αφήγηση θα σας εξηγήσει με απλό και γλαφυρό τρόπο πως μπορείτε
να προσβληθείτε από τη διάρροια των ταξιδιωτών. Φανταστείτε ότι διαμένετε σε
ένα πολυτελές ξενοδοχείο. Οι ντόπιοι που δεν έχουν τουαλέτες στο σπίτι τους
κάνουν τις καθημερινές κενώσεις τους στην ύπαιθρο δίπλα από το ξενοδοχείο σας.
Οι υπάλληλοι της κουζίνας του ξενοδοχείου καθώς πηγαίνουν στη δουλειά τους πατούν
τις ακαθαρσίες και μπαίνουν στην κουζίνα του ξενοδοχείου. Οι οσμές που αναδύονται
από την «υπαίθρια τουαλέτα» προσελκύουν πολλές μύγες, οι οποίες αποθέτουν τα
αβγά τους πάνω στα κόπρανα. Στη συνέχεια, οι πεινασμένες μύγες προσελκύονται
από τις οσμές που έρχονται από το ξενοδοχείο και κατευθύνονται προς την κουζίνα.Οι
πάγκοι εργασίας φιλοξενούν διάσπαρτα κομμάτια ωμού κρέατος, τα περισσότερα από
τα οποία είναι καλυμμένα με βακτηρίδια που υπήρχαν στα ζώα όταν θανατώθηκαν.
Όταν οι υπάλληλοι της κουζίνας ολοκληρώσουν τη διαδικασία τεμαχισμού του κρέατος,
συνεχίζουν με την κοπή των λαχανικών, χρησιμοποιώντας συχνά την ίδια επιφάνεια
με το κρέας, χωρίς να γνωρίζουν τον πιθανό κίνδυνο βακτηριδιακής μόλυνσης των
λαχανικών.
Εξαιτίας
όλων των παραπάνω, τα χέρια των υπαλλήλων είναι γεμάτα με παθογόνους οργανισμούς
από το ωμό κρέας, από τους ίδιους και από τα υποδήματά τους. Στη συνέχεια ελέγχουν
τη θερμοκρασία των εδεσμάτων με το «έμπειρο» (αλλά δυστυχώς έντονα μολυσμένο)
δάχτυλό τους, ενοφθαλμίζοντάς τα, όπως είναι επόμενο, με μερικές χιλιάδες βακτηρίδια.
Όταν κρυώσουν τα φαγητά, η θερμοκρασία τους είναι περίπου η ίδια με εκείνη του
σώματος, ιδανική δηλαδή για τον πολλαπλασιασμό των μικροβίων.
Τα μικρόβια πολλαπλασιάζονται κατά τη διάρκεια του πρωινού και συνεχίζουν
και το απόγευμα, διαιρούμενα κανονικά και διπλασιάζοντας τον αριθμό τους κάθε
20 λεπτά. Έως την ώρα του δείπνου, η περιοχή ενοφθάλμισης του φαγητού με μικρόβια
μπορεί μεν να παραμένει τελείως μικροσκοπική σε μέγεθος, περιέχει όμως περισσότερα
από ένα δισεκατομμύριο μικρόβια. Τα λαζάνια τεμαχίζονται και ζεσταίνονται σε
χαμηλή θερμοκρασία, η οποία όμως δεν είναι ικανή να σκοτώσει τα μικρόβια. Όπως
συμβαίνει σε ένα παιχνίδι ρωσικής ρουλέτας, ένας από αυτούς που γευματίζουν
θα πάρει τελικά το μολυσμένο κομμάτι της τροφής.
Ο ταξιδιώτης που παρήγγειλε φαγητό μπορεί να προσέχει να μην πιεί το νερό
που του σερβίρεται μαζί με το γεύμα του, να μη βάζει παγάκια στο ποτό του ή
να αποφεύγει να καταναλώσει την πράσινη σαλάτα που του προσφέρουν. Πηγαίνει
για ύπνο χορτάτος και βέβαιος ότι πήρε όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις, αλλά
ξυπνά στις 1:30 π.μ. με τάση για εμετό, ακολουθούμενη γρήγορα από έντονη διάρροια.
Η υπόλοιπη νύχτα περνά μέσα σε μια παραζάλη, καθώς ο άνθρωπος αυτός υποφέρει
από έντονους κοιλιακούς πόνους, εμετούς και διάρροια. Όλη την ώρα ο κακότυχος
ταξιδιώτης διερωτάται: «Μα αφού ακολούθησα όλους τους κανόνες προφύλαξης;»
Χρησιμοποιώντας τα φάρμακα που υπάρχουν σήμερα, ο ταξιδιώτης με Διάρροια των
ταξιδιωτών μπορεί να αντιδράσει γρήγορα στην ασθένειά του, να περιορίσει το
αίσθημα της δυσφορίας του και να ελαττώσει τη διάρκειά της -συχνά σε όχι περισσότερο
από μερικές ώρες σε μέτριας βαρύτητας περιπτώσεις. Διαβάστε πώς:
- Να ελαττώσετε τις πιθανότητες να νοσήσετε από τη Διάρροια των ταξιδιωτών.
- Να προσδιορίσετε την πιθανή αιτία της Διάρροιας των ταξιδιωτών, εφόσον
αποτύχουν τα εφαρμοζόμενα προληπτικά μέτρα. - Να χρησιμοποιήσετε τα κατάλληλα φάρμακα για να αντιμετωπίσετε τη Διάρροια
των ταξιδιωτών άμεσα και αποτελεσματικά. - Να αποφύγετε την αφυδάτωση ή να την αντιμετωπίσετε όταν συμβεί.
- Να αντιμετωπίσετε τη Διάρροια των ταξιδιωτών σε βρέφη και παιδιά.
health.in.gr
- Ελβετικό φράγκο: Έφτασε η κρίσιμη δίκη στον Άρειο Πάγο – Προσφυγή 200.000 πολιτών
- Η La Liga πάει τους παίκτες στα δικαστήρια
- «Καραγκιόζη… Χάσαμε τον Αϊ Βασίλη!»: Με τη Ματίνα Νικολάου στο θέατρο Σκιών του Π. Χατζηαναγνώστου
- Γιατί η πολιτική φαντασία έχει πεθάνει – και πώς να την αναστήσουμε
- Ποιοι δρόμοι έχουν κλείσει στην Αττική λόγω της κακοκαιρίας Byron
- Αρκάς: Η καλημέρα της Παρασκευής σε κλίμα κακοκαιρίας
- Κακοκαιρία Byron: Κλειστά τα διόδια Ελευσίνας στο ρεύμα προς Κόρινθο – Ταλαιπωρία για εκατοντάδες οδηγούς
- Προπονήσεις: Γιατί είναι πιο δύσκολες τον χειμώνα;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 05.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-kammeran-gonzalez-keola-3137381-9559884-315x220.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442