Σάββατο 06 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Συναίνεση ζητεί ο Γ.Καρατζαφέρης, την ώρα της «εθνικής αποστολής» του πρωθυπουργού

Συναίνεση ζητεί ο Γ.Καρατζαφέρης, την ώρα της «εθνικής αποστολής» του πρωθυπουργού

Σε συναίνεση κάλεσε άπαντες ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, «την ώρα της εθνικής αποστολής» που έχει αναλάβει τις τελευταίες ημέρες ο πρωθυπουργός. Λάβροι κατά του οίκου αξιολόγησης Moody's τόσο ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος όσο και ο κ. Καρατζαφέρης, ο οποίος είπε ότι «αν δεν ομονοήσουμε αυτή τη στιγμή, η κάθε Moody's θα μας παίζει ως γιο-γιο».

Σε συναίνεση κάλεσε άπαντες ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, «την ώρα της εθνικής αποστολής» που έχει αναλάβει τις τελευταίες ημέρες ο πρωθυπουργός. Λάβροι κατά του οίκου αξιολόγησης Moody’s τόσο ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος όσο και ο κ. Καρατζαφέρης, ο οποίος είπε ότι «αν δεν ομονοήσουμε αυτή τη στιγμή, η κάθε Moody’s θα μας παίζει ως γιο-γιο».

Συγκεκριμένα, σχολιάζοντας την τελευταία υποβάθμιση της χώρας κατά τρεις μονάδες απαντώντας σε σχετική, επίκαιρη ερώτηση του προέδρου του ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη, ο κ. Πάγκαλος καταλόγισε στον οίκο Moody’s ιδιοτέλεια και συγκεκριμένο σχέδιο σε βάρος της Ελλάδας.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η ομιλία του προέδρου του ΛΑΟΣ, ο οποίος έκανε λόγο για παιχνίδια εντυπώσεων των διεθνών οίκων αξιολόγησης, καλώντας την κυβέρνηση να πάρει πρωτοβουλίες, ενώ στήριξε τις προσπάθειες του πρωθυπουργού, εν όψει της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής της 25ης Μαρτίου, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Στο πρόσωπό του βοηθάμε την Ελλάδα. Όταν ο πρωθυπουργός είναι σε εθνική αποστολή, για να διασωθεί η χώρα, πρέπει κάποιοι να το βουλώνουν γιατί δεν είναι για το δικό του ‘ονόρε’».

Ο Θόδωρος Πάγκαλος επικρότησε τη στάση αυτή του κ. Καρατζαφέρη, τονίζοντας ότι «τέτοιες δύσκολες στιγμές μάς επιτάσσουν να συνταχθούμε με το καλώς εννοούμενο συμφέρον της χώρας».

Ο κ. Πάγκαλος μίλησε για «κακό παρελθόν» των διεθνών οίκων αξιολόγησης και για «καταχρηστική θέση», ενώ κατηγόρησε την Moody’s ότι στην τελευταία αξιολόγησή της αγνόησε αποτελέσματα-ρεκόρ σε ό,τι αφορά τη μείωση του ελλείμματος σε σχέση με το ΑΕΠ και πήρε μόνο ένα στοιχείο, την ανεπάρκεια της είσπραξης των εσόδων.

«Αν θέλουμε να τους τρίψουμε τη μούρη και να μην συνεχίσουν να βρίσκουν έδαφος να κάνουν τα παιγνίδια τους, ένας τρόπος υπάρχει. Να αυξήσουμε τα έσοδα από την εισφοροδιαφυγή και τη φοροδιαφυγή και να καταβάλλει ο κάθε πολίτης στο κράτος αυτό που οφείλει. Αν γίνει αυτό, τότε ούτε την Moody’s ούτε κανένα άλλο θα έχουμε ανάγκη» τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Από την πλευρά του, ο κ. Καρατζαφέρης κάλεσε την κυβέρνηση να καταθέσει αγωγή κατά της Moody’s, για να καταλάβουν, όπως είπε, ότι «έχουμε ένα κράτος που δεν φοβάται και προχωρά μπροστά».

«Πρέπει όλοι να βοηθήσουμε να βγει από το τέλμα η χώρα και αυτό πρέπει να το συνειδητοποιήσουν και όλοι αυτοί που ποντάρουν στο χάος και στην αναρχία. Οι πολιτικοί αρχηγοί πρέπει να το συνειδητοποιήσουν άμεσα. Αυτό το 15θήμερο είναι εξαιρετικά κρίσιμο. Αν δεν ομονοήσουμε αυτή τη στιγμή, η κάθε Moody’s θα μας παίζει ως γιο-γιο» επισήμανε ο κ. Καρατζαφέρης.

Με αφορμή την επισήμανση του κ. Πάγκαλου ότι το κλείσιμο των δρόμων στο κέντρο της Αθήνας επιβαρύνει τις επιχειρήσεις που οδηγούνται σε «λουκέτα», ο κ. Καρατζαφέρης ανέφερε ότι τη Δευτέρα θα καταθέσει πρόταση νόμου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 06 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο